Pepsi Max Lime

Pepsi Max Lime

Så då var det dags för ytterligare ett undantag hos Sockerbiten, nämligen Pepsi Max Lime, syskon till den smått avskyvärda Pepsi Max Ginger. Sötningen sker med aspartam istället för socker, vi ska se hur det funkar med lime.

Pepsi Max Lime skummar friskt och doftar gott av besk lime. Dessutom är den lite grumlig i färgen så känslan av nypressad lime i läsken finns där, visuellt i alla fall.

Först måste sägas, hade detta varit en vanlig Pepsi Lime skulle det troligen vara en fantastisk läsk. Nu faller allt platt på grund av aspartamen, som väntat.

Sötningsmedlet förstör allt, som vanligt. Istället för att smaka sött och fräscht tar en smak av jord och rostig metall över. Även om lime och limeskal kämpar för att ta plats tillsammans med colasmaken. Förgäves dock.

Sötman av aspartam i Pepsi Max Lime är förskräcklig, milt sagt, även om det inte är riktigt lika illa som tillsammans med ingefäran i Pepsi Max Ginger. Kolsyrebubblorna är i alla fall mjuka, men eftersmaken är rent ut sagt obehaglig.

Snälla, snälla Pepsi, gör en Pepsi Lime med rörsocker!

Vad kostar Pepsi Max Lime och var köper jag den?

Pris ca 7 kr.
Inköpsställe: Brisak, Värmdö.
Rekommendation: Stay away! … men kan du hantera Aspartam så är den nog god.

Betyg 1 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Cw

  Gött, då kom äntligen ytterligare en efterlängtad recension från min lista ;) Själv föredrar jag aspartam+acesulfam k eller sukralos framför sockersötade drycker, pga det låga kalorivärdet och smakmässigt känner jag ingen skillnad. Sötningsmedlen är fullgoda ersättare, tycker jag :)

  • Ok, själv klarar jag inte av sötningsmedlen alls, vilket kanske iofs framgår haha :)

   • Kan inte låta bli att tänka att det måste gå att vänja sig. Kanske är aspartam vår tids viktigaste »acquired taste«?

    • Går säkert, men det får någon annan prova hehe ;)

 • Colamagni

  Sötningsmedel är ett otyg. Så jag håller med fullständigt. Bra kanske för diabetiker. Annars tycker jag de svenska producenterna borde ta efter japanska marknaden lite mer vad gäller smaker. Coca-Cola Peach är exempelvis något av det godaste jag druckit.

 • taliz

  Tycker den var riktigt fin, nästan som den gamla favoriten pepsi twist. Men sen har jag noll problem med sötningsmedel heller. Föredrar det framför vanligt socker, faktiskt även smakmässigt.
  Tycker sockrad läsk känns som den klistrar i tänderna och känns äckligt ”oljig” på nått vis.

  • Nice, Pepsi twist går ju att få tag ibland om man har tur. Själv föredrar jag rörsocker ;p

 • Mats Björkman

  Ojojojojoj, vad man kan ha skilda åsikter! Jag _avskyr_ aspartam och acesulfam-sötade drycker och märker direkt när det inte är vanligt socker i, men denna är förbannat god! Föredrar den tusenfalt över vanliga Pepsi Max, eller Cola Zero och jfrt med Lemon-varianten hos Coca Cola så är ju denna en dröm! Smakar friskt av lime med en angenäm colasmak, aspartamet döljs duktigt av Limen som inte smakar så oäkta alls!