Pepsi Max Raspberry

Pepsi Max Raspberry

Pepsi Max Raspberry kommer lägligt i samma veva som Coca-Cola Zero Raspberry. Så nu kan ni som gillar sockerfritt välja och vraka bland hallon-cola. Återigen är det här ett undantag från Sockerbitens vanliga sockertester, men ett utlåtande från någon som kan hantera sötningsmedel finns denna gång längre ned. Bra va?

Även denna smak har länge funnits på importhyllan och finns ännu hos Coopers Candy, men nu har den officiellt lanserats i Sverige och finns till en början exklusivt hos Pressbyrån.

Läsken doftar härligt av hallongodis och aromen är mindre syrlig än hos Coca-Cola. Sötman är enormt djup och kraftig, som sirap med sötningsmedel. Det är svårt att hantera och nästan svårt att svälja.

Colasmaken är massiv, men jordsmaken från sötningsmedlet fyller upp munnen. Det gör att den sliskiga smaken av godishallon inte går särskilt bra ihop med colan, det är som två separata smaker som lattjar runt. Men inget rår på den rent avskyvärda metallsötman som tar över allt och eftersmaken är obeskrivligt lång.

Pepsi gör rätt i att ösa på med smakerna, men då krävs sockersötning för att det ska hålla. Nu blir det istället en väntad dikeskörning. Även om Coca-Colas variant med hallon känns tam i jämförelse, så är det den som går vinnande ur den här striden och det är där man kan ana hur bra kombinationen av hallon och cola kan vara.

Vad kostar Pepsi Max Raspberry och var köper jag den?

Pris 25 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån. Billigare hos andra, som Coopers Candy, Webhallen och Klippkungen. Kanske finns en Webhallen rabattkod.
Rekommendation: Det tar emot att säga det, men välj Coca-Cola Zero Raspberry istället.

Betyg 0 av 5 sockerbitar.

Nyhet! Sockerfritt betyg från tredje part

Utvärdering från All the nom noms som kan dricka sötningsmedelssötade drycker:

Jag skulle säga 3 av 5. Den va inte dålig, men inte fantastisk heller. Ganska artificiell smak, och colan kom inte riktigt fram. Testa istället en riktigt bra hallonsoda.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.