Coca-Cola Zero Raspberry

Coca-Cola Zero Raspberry

Coca-Cola Zero Raspberry har funnits länge i Danmark och några andra länder i Europa. Nu kommer den till Sverige och har fått en ny ljusrosa färg på etiketten. Återigen blir denna sockerfria läsk ett undantag från Sockerbitens ”recensionsregler”, men eftersom Zero säljer bättre än allt annat är det väl lika bra att undersöka varför. Varje gång blir det dock platt fall. Vi får se vad denna halloncola kan bidra med.

Den bruna läsken avger en syrlig doft av geléhallon och någon mer udda godisarom, kanske Läkerol svartvinbär. Vid första klunken kan man ana att det här eventuellt blir rekord i sötningsmedelssmak.

Första millisekunden går det att känna vilken förträfflig och perfekt kombination hallon och cola är, men sedan går det snabbt utför. Sötningsmedlet kommer in i bilden och täcker över all annan smak. Bismaken av jord och metall breder ut sig över tungan och gör livet surt. Speciellt dåligt funkar sötningsmedlet ihop med konstgjort hallonsmak.

Eftersmaken sitter i länge med sin metalliska smak av lakrits. Men nu vet vi att godis och bär tillsammans med colaläsk funkar, men kräver riktigt socker. Vi får hoppas på Norge och USA i vanlig ordning.

Vad kostar Coca-Cola Zero Raspberry och var köper jag den?

Pris ca 12 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll. Även på Coopers Candy, Klippkungen, Partykungen, Webhallen och MatHem. Prova en aktuell Klippkungen rabattkod för bättre pris.
Rekommendation: Klarar du Zero kanske det går ned, annars invänta en sockrad version. Det lär bli episkt.

Betyg 0,5 av 5 sockerbitar.

 

Nyhet! Sockerfritt betyg från tredje part

Utvärdering från Marc Strömberg som klarar av sötningsmedel:

Jag måste nog svälja min stolthet och säga att det är en besvikelse. Väldigt blygsam smak, det är som att 50% av ALL smak är bortskuren. Tunt bara. Det är verkligen helt galet när man dricker vissa tunna läsker bredvid t ex Jarritos eller Sprecher eller Swamp Pop. Då inser man hur mycket smak det GÅR att slå in i en flaska. Så ja, en 2,5 eller 3 av 5, max.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.