Pepsi Max Ginger

Pepsi Max Ginger

Unik recension av den ännu mer unika läsken Pepsi Max Ginger

Pepsi Max Ginger är en fröjd för smaklökarna. Aspartam samspelar med sötad ingefära på ett underbart sätt. Munnen fylls av vällust när denna nya läsk passerar ned i strupen. Nej vänta, kolla kalendern och när denna recension är publicerad. April, april!

Pepsi Max Ginger innehåller bara sötningsmedel och inget riktigt socker, så detta blir ett undantag från Sockerbitens regler. Enbart på grund av denna läsks tillfälliga unicitet. Sedan är ju burken ganska snygg också.

Läsken doftar inlagd ingefära blandat med isglass-cola. Som att dricka en fulcola till sushin. Ingefäran har inte Pepsi snålat med här, men den smakar underligt sött. Den där brännande smaken finns inte alls. Tillsammans med aspartam blir det olidligt äckligt. Dessutom sitter eftersmaken i till julen 2020.

Smaken av ingefära och konstgjord sötma fastnar i munnens alla skrymslen och ibland undrar man om det är såhär det smakar att slicka på en smutsig publik toalettring. Pepsi Max Ginger bjuder onekligen på den underligaste smaken på länge. Ibland känns ingefäran färsk och nyskalad och ibland känns den artificiell.

Likt repellerande magnetpoler stöter sötman ifrån smaken av cola och ingefära. Detta kanske var sista undantaget från sockerreglerna här på Sockerbiten, ty aspartam hör inte hemma i dryck. Istället vänder vi oss till de underbart goda kolorna med rörsocker från Pepsi.

Vad kostar Pepsi Max Ginger och var köper jag den?

Pris ca 8 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Undvik likt pesten.

Betyg 0 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Cw

  En totalsågning likt denna kan nog locka till köp, bara för den spännande upplevelsen att testa nåt som påstås vara såhär illa. Har bara hört liknande meningar om produkten från andra.

 • Dino

  Alltså, jag tycker den var rätt god och fräsch. Just att det är Pepsi gör väl att man förväntar sig någon Colasmak och därmed blir besviken. Annars; intressant och god! :)

  • Kul! Hört få som gillar den så det är ju bra att någon tar den i försvar :) Var nog bland det värsta jag druckit hittills hehe.

 • Melissa Waller

  Haha! Jag är torsk på ingefära och pepsi max, men denna kombo gjorde mig sjukt skeptisk. Men provade i helgen och den gick ner. Droppade ner en citronskiva, då blev den riktigt god :) tror dock inte den går så bra, då mitt Kvantum just nu säljer ut 1,5liters flaskor för en femma..

  • Tror samma som du, säljer nog inte på topp, verkar som att man antingen älskar den eller hatar den :)