Marabou Big Taste Japp Peanut Caramel

Marabou Big Taste Japp Peanut Caramel

Marabou Big Taste Japp Peanut Caramel är det andra storväxta syskonet i serien Big Taste från Marabou. Först ut var Marabou Big Taste Toffee Whole Nut. Och vad är egentligen skillnaden kan man undra, förutom formen på nötterna? Vi ska undersöka.

Initialt känns kombinationen lite konstig, Japp med kola och jordnötter. Men det är ju faktiskt kola i originalet, så vad kan lite jordnötter göra för skillnad? Ganska stor ska det visa sig.

Marabou Big Taste Japp Peanut Caramel är stor och tung som en tegelsten och den doftar onekligen som Snickers istället för Japp. Chokladen är som väntat fet, smörig och mycket söt. Innanför finns en skönt seg kola som är ännu sötare. Det bränner verkligen bak i munnen av sötman. Men det tar inte slut där, för det finns mycket mer fyllning i denna chokladkaka.

Läser man innehållsförteckningen så ska Marabou Big Taste Japp Peanut Caramel innehålla både rispuffar och jordnötter. Båda sakerna fastnar i tänderna och nötterna gör att hela kakan smakar väldigt mycket jordnöt, nästan som jordnötssmör ibland. En liten sälta tillför något bra och är god.

Hur smakar då Japp-fyllningen? Tyvärr består den inte av originalets sköna och fluffigt sega chokladmaräng-nougat-aktiga kärna. Istället är det någon form av smörig kräm som mest smakar socker och kanske lite vanilj. Allt körs tyvärr över av all omslutande sötma.

Sammanfattningsvis kan vi väl konstatera att Marabou Big Taste Japp Peanut Caramel är godkänd men innehåller alldeles för mycket av det goda och den blir helt enkelt bara en version av Toffee Whole Nut med krossade nötter. Har för många kockar varit inblandade i receptet? Den vanliga chokladkakan Marabou Japp är mycket bättre i alla fall. Och självklart är originalet allra bäst.

Vad kostar Marabou Big Taste Japp Peanut Caramel och var köper jag den?

Pris ca 40 kr(!).
Inköpsställe: Endast Hemmakväll just nu. Snart hos de flesta butiker, prova MatHem.se. Denna kaka var en gåva från Marabou, stort tack!
Rekommendation: Det är helt okej att vänta in ett lägre pris hos de andra butikerna. Japp, så är det.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka

Kolla in fyllningen, mycket som ska få plats där!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.