Magnum Double Starchaser

Magnum Double Starchaser

Magnum Double Starchaser är en av två nyheter från GB Glace som släppts hos Pressbyrån och 7-Eleven redan. Den andra är Magnum Double Sunlover. Recension kommer såklart även på den somriga varianten.

Det har väl inte gått någon obemärkt förbi att Magnum krympt i stadig takt, samtidigt som priset gått upp, och detta är inget undantag. Snart får den döpas om till Micro. Men det hindrar inte Sockerbiten från att testa den.

Glassen har ett yttre skal av mörk choklad med bitar av något härligt krispigt, kanske popcorn. Den mörka chokladen gör sig påmind i doften som även bjuder på något nötigt.

Innanför chokladen finns ett underbart lager av kolasås med djup smak och en lätt sälta. Längst in hittar vi glassbasen som är krämigt gräddig och smakar vanilj och popcorn. Eller snarare så ligger popcornsmaken som en gemytlig hinna över hela glassen. Det är en svag smak, men den finns där.

Sammantaget blir det här faktiskt en kombination som fungerar överraskande bra. Den runda och söta kolasmaken möter upp den mörka chokladen och tjocka vaniljen bra. Tillsammans med ett lätt krisp blir det angenämt.

Vad kostar Magnum Double Starchaser och var köper jag den?

Pris ca 32 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån och 7-Eleven.
Rekommendation: Galet dyr, så det är helt okej att vänta på multipack.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Magnum som Double Starchaser

Kolasås och popcorn.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.