Magnum Double Peanut Butter

Magnum Double Peanut Butter

Magnum Double Peanut Butter är den mest lockande nyheten från GB Glace våren 2016. Kanske mest tack vare jordnötssmörets närvaro då Sockerbiten är ett stort fan av denna ingrediens i sötsaker. Dessutom lever Magnum Double Peanut Butter upp till förväntningarna med råge.

Glassen doftar nötig och mörk choklad och första tuggan exponerar dess härliga inre. Ett ganska mörkt skikt av krispig choklad täcker ett tunt men naggande gott lager av jordnötssmör, som i sin tur täcker ett ännu mörkare lager av choklad. Men det är sista utposten innan jordnötsglassen tittar fram.

Glassbasen är god med en skön sötma och lätt jordnötssmak, vilket kompletterar jordnötssmöret fint. Och på tal om jordnötssmöret, Magnum Double Peanut Butter bjuder på ett överraskande salt och sött jordnötssmör med inslag av kolasmak. Mycket angenämt. Den mörka och lätt bittra tonen från chokladen vägs upp av den smetiga och söta fyllningen i mitten. Smörig, salt och söt gör den varje tugga till en fröjd. Även om mängden gärna hade fått vara det dubbla.

Tack vare glassbasens lätta smaktoner och skalets både vuxna och barnsliga inslag blir inte Magnum Double Peanut Butter så mäktig som man kunde tro. Hela glassen slinker lätt ned och kombinationen av salt och sött, krispigt och lent, kallt och kletigt är ett succérecept. Magnum Double Peanut Butter är ytterligare en i raden av svenska produkter som äntligen vågar blanda ned jordnötssmör.

Vad kostar Magnum Double Peanut Butter och var köper jag den?

Pris ca 40 kr (10 kr/st).
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Köp och njut i vårsolen.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Glass skuren på mitten

Vad alla undrar är väl ändå hur alla lager ser ut i Magnum Double Peanut Butter? Här är svaret.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.