Polly Kick

Polly Kick

Polly Kick är senaste nytt från Cloetta och är helt enkelt en korsning av Polly och lakritskolan Kick. Korsningar är alltid kul, men som ni kanske har anat är inte Sockerbiten någon fantast av lakrits. Vi provar ändå, Polly Kick ska ju även smaka hallon.

Polly Kick doftar oväntat mycket lakrits och det verkar som att de bruna och rosa bitarna blivit förpestade med lakritssmak. Om det är meningen eller en olycka låter jag vara osagt. Den bruna Pollyn smakar annars som en vanlig Polly, mjölkchoklad och seg söt vaniljkärna. Speciellt eftersmaken har tydliga inslag av lakrits.

Den rosa godisen, som vi får anta ska smaka hallon, är den bästa biten i påsen. Den är söt och lite lätt syrlig på samma gång. Det smakar inte särskilt mycket hallon dock, mest vit choklad och yoghurt.

Sedan kommer vi till chocken i påsen. Den svarta biten i Polly Kick är verkligen en kick av saltlakrits. Det är imponerande hur mycket lakrits biten smakar. All choklad och vanilj är som bortblåst. Istället smakar både hölje och fyllning saltlakrits. Lite udda blir det dock, som en både seg och fet lakritsbit. Det blir lätt att förstå hur denna bit har förpestat övrigt innehåll i påsen med Polly Kick. Lakritssmaken sitter i länge, så vill du känns de andra bitarnas smak så gör du bäst i att äta denna sist.

Vad kostar Polly Kick och var köper jag dem?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Gåva, tack Cloetta. Finns i butik överallt när som helst. Håll utkik på MatHem.se.
Rekommendation: Gillar du seg saltlakrits, slå till.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Chokladbitar

Så ser färgerna hos Polly Kick ut.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Cw

  Gött :) Denna recension har jag väntat på hela helgen. Blir nog att inköpa och testa själv också, jag älskar ju saltlakrits. Och trots att du inte gör det så får man nog i rättvisans namn påpeka att vanliga Kick inte är särskilt salt alls, utan mer har en vanlig lakritsfudge-smak. Huruvida den svarta Pollyn har en saltare salmiak-smak än vanliga Kick eller om de ligger på samma (relativt söta) nivå återstår för mig att bedöma. :)

  • Tror du kommer gilla den då, var riktigt salt :)

   • Cw

    Lite konstigt att de döper den till Kick då istället för saltlakrits (som väl var en av smakerna i Dregens Polly-påse som fanns för ett par år sedan). Ser att du har ett par andra Kick-produkter på gång i bakgrunden. :) De får du allt slänga upp recensioner på också i dagarna ;)