Festis Päron Popcorn, Festis Hallon Lakrits & Festis Cappuccino Twist

Festis Päron Popcorn, Festis Hallon Lakrits & Festis Cappucino Twist

Festis har släppt tre nya smaker som är korsningar allihop. Päron Popcorn, Hallon Lakrits & Cappuccino Twist heter de.

Nutida Festisflaska saknar charmen som 90-talets knubbiga hade. Dessutom kan jag inte undgå att minnas tillbaka till den fantastiska Festis Melon som var helt genomskinlig. Detta får i alla fall bli en samlingsrecension av de nya smakerna som Festis varit schyssta att bjuda på.

Först ut blir Festis Päron Popcorn. Drickan doftar tydligt av brända popcorn och lite lätt av päron. En udda kombination ändå. En svag men tydlig smak av smöriga popcorn finns och tillsammans med blaskig päronsaft bildas smaken av kanderade popcorn, flytande sådana. Även om smaken är ganska svag. En udda bismak finns också i denna blekt gulgröna Festis.

Festis Hallon Lakrits är istället ljusrosa och doftar rejält av lakrits. Man kan nästan tro att det handlar om hostmedicin. Lil Wayne skulle vara nöjd. Mest smakar det svag hallonsaft med inslag av något godis. I eftersmaken kommer lakritsen loss dock.

Festis Cappuccino Twist får bli sist ut eftersom Sockerbiten inte är någon kaffedrickare. Doften är påtagligt inspirerad av kaffe, men även av chokladbollar. Denna blekgula dricka smakar mest äpplejuice med inslag av kakao och kaffe. Faktiskt helt okej. Nästan bäst av de tre.

På grund av den sänkta sockerhalten blir tyvärr alla nya Festis bleka i smaken och lämnar en hel del att önska. Men stort plus för innovationstänket och att man vågar prova nya smakkombinationer. Ta nu tillbaka Festis Melon med full sockernivå så är allt bra igen.

Vad kostar Festis Päron Popcorn, Festis Hallon Lakrits & Festis Cappuccino Twist och var köper jag dem?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån. Snart MatHem.se och Coopers Candy
Rekommendation: Kul på barnkalas, kanske?

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Hallon Lakrits

Hallon Lakrits

Cappuccino Twist

Cappuccino Twist

Päron Popcorn

Päron Popcorn

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.