Cloetta Sprinkle Crunchy Mango

Cloetta Sprinkle Crunchy Mango

Cloetta Sprinkle Crunchy Mango är en udda fågel i chokladhyllan med intressant smak och doft. Här har Cloetta tagit sin goda kexchoklad-choklad och fyllt den med annat än kex.

Chokladkakan doftar mjölkchoklad och mangoyoghurt. Chokladen är fet och söt och innehåller krispiga bitar av kex och mango. Dessutom är Cloetta Sprinkle Crunchy Mango ganska mjölkig i smaken. Chokladbasen påminner om Plopp och mangon smakar parfym. Men på något sätt är den både god och motbjudande på samma gång.

Yoghurten som fanns i doften återkommer i smaken, både vad gäller fruktighet och sötma. Kanske som Valio yoghurt, det lite sämre märket. Cloetta Sprinkle Crunchy Mango är ändå konstigt god på ett konstgjort sätt. Betyget kan dock inte bli mer än godkänt.

Vad kostar Cloetta Sprinkle Crunchy Mango och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Okänt. Gåva, tack Chippen.
Rekommendation: Kul att Cloetta ger sig ut på djupt vatten, så ge den eller dess syskon en chans.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

chokladbit

Så ser den ut!

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Cw

  Känns väldigt kreativt och trendigt – både vad gäller förpackningens design, format och valet av smak. Att välja mango som första smak för en ny typ av chokladkaka (i detta fall kallad “sprinkle”) känns vågat. Jag tänkte till och med – är det en äkta Cloetta? Designen och formatet på förpackningen kändes så pass långt ifrån de vanliga Kexchoklad- och Plopp-designerna man är van vid att se från producenten. Extra förvirrande är att en så pass stor aktör uppenbarligen lanserat en nyhet som lyckats undgå oss alla (till och med dig, då du har sådan stenkoll men fick denna till skänks). Återstår att se om den kommer dyka upp på fler ställen och om vi kommer få se fler smaker under namnet “Sprinkle”. Eller det kanske redan finns?

  • I Finland finns fler smaker och tror de funnits ganska länge, så tvivlar på att dessa kommer officiellt till Sverige på ett tag, men vem vet :) ska uppdatera med inköpsställe; Cloettafabriken i Linköping

   • Cw

    Du har inte lust att testa övriga?

    • Jo gärna, men har tyvärr inte tillgång till resten :(

 • Lisa

  Sugen på recension av de tre nya ben & jerry…har du/hade du tänkt att prova dem ?

  • Självklart! Håll ut, kommer efter helgen :)

 • Cw

  Efter helgen hoppas jag din recension på Polly Kick också kommer. För den finns i butiker från vecka 7 (dvs nästa vecka). Så då får du allt köpa en och testa. :)