Marabou Bär Granola & Yoghurt

Marabou Bär Granola & Yoghurt

Höstens första nyhet – Marabou Bär Granola & Yoghurt

Om du inte har ätit frukost än kanske det är läge att ge nyheten Marabou Bär Granola & Yoghurt en chans. Men då får du nog borsta tänderna tio gånger så noga och springa några varv runt kvarteret efteråt för att skaka av dig den brännande sötman. Eller så njuter du bara istället.

Även om Marabou Bär Granola & Yoghurt känns som en nyskapande och smått tokig smakkombination så är den precis motsatsen. Ett säkert kort med andra ord, som bara väntade på att hända. Men det kan ju vara gott för det. Om inte annat säger namnet exakt vad det handlar om.

Doften avslöjar inget, förutom att här bjuds på söt mjölkchoklad. Första tuggan slinker ned lika snabbt som insikten kommer om att denna chokladkaka är ganska tråkig. Den galet grova sötman kör över det mesta som skall likna frukost. Emellanåt får man dock tag i ett litet bär som skänker syrlighet till eftersmaken och toner av blåbär. Men annars känns bären mest som tomma och torkade skal.

Marabou Bär Granola & Yoghurt innehåller ju även, som namnet antyder, granola och yoghurt. Granolan skänker en viss mån av krisp, men mest är bitarna sega och smaklösa. Tyvärr hjälper inte yoghurten till särskilt mycket heller. Det krävs att man gräver ut en liten plupp av vit yoghurt för att känna den där syrligheten vi förväntat oss. Ingen ingrediens tar för sig eller tar plats över huvud taget faktiskt. Synd.

Marabou Bär Granola & Yoghurt kräver att du äter den i små, små bitar för att komma åt någon annan smak än söt mjölkchoklad. Men mest är det som smågrus i hela maskineriet. Så nej tyvärr, denna frukost håller inte Grand Hôtel-kvalitet.

Update: Nu vet jag varför smaken inte kändes ny. För två år sedan gjorde nämligen Fazer en nästan exakt likadan blandning med sin Fazer Blueberry Yoghurt Crisps in Milk Chocolate. Den led dock av samma problematik med för snålt innehåll.

Vad kostar Marabou Bär Granola & Yoghurt och var köper jag den?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll. Fr o m 19 september överallt, exempelvis på MatHem.se.
Rekommendation: Kan inte ersätta din frukost.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka

Små bitar av en finare frukost finns inuti Marabou Bär Granola & Yoghurt.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.