Sia Kanelbulle

Sia Kanelbulle

Sia Kanelbulle ser tyvärr inte ut som på bilden, istället möts man av en beige glassmassa som doftar vanilj och kanel. Med tanke på priset och tidigare erfarenheter är inte förväntningarna uppskruvade till max direkt. Självklart ska glassen ges en chans.

Glassbasen i Sia Kanelbulle är krämig och lite seg med smak av vanilj kryddat med kanel. Nästan lite rökig. Lika sällan som landslaget kvalificerar sig till fotbolls-VM stöter man på små utsökta bitar av kakdeg. De minimala bollarna av deg smakar sött och salt och påminner om pepparkaksdeg blandat med kanelbullefyllning. Lite oftare stöter man på hårda pärlsockerkorn som mest försöker krossa tänderna.

Sammantaget är smaken på den feta och gräddiga glassen ganska anonym, lite tam rent av. Sia Kanelbulle är en ganska medioker glass som hade lyfts rejält om bitarna med kakdeg varit större och rikligare i mängd. Nu kan de anges i promillehalt.

Vad kostar Sia Kanelbulle och var köper jag den?

Pris ca 12 kr.
Inköpsställe: Willys. Kolla MatHem.se.
Rekommendation: Smält glassen (om det går) och samla ihop kakdegen till en god tugga.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Glassburk, öppen

En liten rippel kan man ana i Sia Kanelbulle.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.