Fazer Tutti Frutti

Fazer Tutti Frutti

Då var vi där igen, med en Tutti Frutti-produkt att testa och denna gång är det alldeles förnämliga Fazer Tutti Frutti.

Chokladkakan följer mönstret med blandningar av godispåsar och choklad, vilket är kul. Låt kreativiteten flöda.

Inget avslöjas av doften som bara består av chokladarom. Men redan vid första tuggan stöter man på enormt sega bitar av Tutti Frutti. De är specialgjutna för denna blandning och fastnar mer än gärna i tänderna.

Konsistensen är avsevärt hårdare än från en färsk godispåse. Smaken känner vi igen dock, med den fruktiga godissmaken. Men det verkar bara vara en sorts fruktsmak vi bjuds på.

Chokladen är fet, söt och god och passar väl ihop med godissmaken, även om de aldrig blandas ordentligt. Istället smälter chokladen bort innan Tutti Fruttismaken exponeras. Ett vanligt problem med dessa sorters chokladkakor.

Smakerna gifter sig, men inte i samma kyrka. Troligtvis är det på grund av de olika konsistenserna och deras respektive smälttid på tungan som gör att den syrliga fruktsmaken kommer efter den söta chokladsmaken.

Har du enormt bråttom och vill prompt stoppa i dig en påse Tutti Frutti och en Karl Fazer mjölkchokladkaka på kort tid så passar nog Fazer Tutti Frutti för dina behov. Annars är det mest en rolig produkt med godkänd smak.

Vad kostar Fazer Tutti Frutti och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Stora Coop. Kolla MatHem och Coopers Candy.
Rekommendation: Det är helt ärligt svårt att inte rekommendera den. I paritet med Plopp Mjölkchoklad Gott & Blandat.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Fazer mjölkchoklad

Godis i choklad!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.