Daim Caramel Latte

Daim Caramel Latte

Daim Caramel Latte smyger sig ut till Pressbyrån och Circle-K innan den landar hos övriga butiker i vecka 19 när det verkligen smäller till med nyheter på godisfronten. Självklart sprang Sockerbiten till närmsta mack och införskaffade ett par recensionsexemplar.

Den långa och platta godisbiten doftar massor av kaffe och chokladboll. Mest som Nescafé kaffepulver bör tilläggas.

Smakmässigt är det inte lika influerat av kaffe. Visst finns där en bismak av beskt kaffe men mest är det den söta mjölkchokladen och brända kolaknäcken som smeker smaklökarna. Som vanligt fastnar den hårda och krispiga kolan i tänderna till den grad att en hel påse Plackers går åt för att få bort den.

Det är lite oklart varifrån kaffedoft och smak kommer ifrån, om det är chokladen, kolan eller från båda. Oavsett är det mycket mer doft än vad det är smak, vilket passar bra för någon som inte dricker kaffe.

Till sist måste frågan ställas; blir det inte redundant med ordet Caramel i en Daimsmak?

Vad kostar Daim Caramel Latte och var köper jag den?

Pris ca 14 kr.
Inköpsställe: Circle-K och Coopers Candy. Övriga butiker vecka 19. Då hos Klippkungen, m.fl. kanske med en Klippkungen rabattkod.
Rekommendation: Älskar du doften av kaffe men inte smaken, kan detta vara något för dig.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Daim med smak av Caramel Latte

Ser ut som en vanlig Daim!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.