Marabou Daim Treats

Marabou Daim Treats

Marabou Daim Treats är en nyhet från Finland, en nyhet som också har ett syskon i Marabou Oreo Treats. Vi kommer till den senare. Daim-fyllning känns mer nyskapande än Oreo, så vi börjar med den.

Pralinerna är inslagna i glatt papper med Daimlogo och de små kulorna doftar minsann lite kola.

Fyllningen är snålt tilltagen och inte alls lika krämig som förpackningen gör gällande. Istället är det en hård massa innanför det tjocka skalet av mjölkchoklad. Allt är enormt sött och smörigt.

Tyvärr är bitarna av Daim alldeles för små, men det är ändå de som hänger kvar längst i munnen, framförallt i tänderna. Hasselnötskrämen och mjölkchokladen flyter ihop lite smakmässigt, men det är först efter att en smak av Noggerfyllning framträtt.

Även om alltsammans mest smakar smör och socker så finns det något att hämta. Men istället för att vara smak av Daim så är det Nogger. Lite oväntat och lite synd, för Daim är ju bra gott och det kändes som ett nytt grepp att blanda med det i en pralin. Efteråt lämnas en brännande sötma i halsen.

Uppdatering 3/2-22: Nu finns de i påse i Sverige!

Vad kostar Marabou Daim Treats och var köper jag dem?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: Godis247.se. Svensk variant hos Klippkungen, med en Klippkungen rabattkod kanske.
Rekommendation: Kul nyhet och gillar du Nogger och Daim är det bara att handla!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Marabou Treats

Fyllningen är hårdare än vad bilden på förpackningen gör gällande och det är snålt med Daim. Funkar bra ändå, tack vare bra hasselnötssmak.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.