Coca-Cola Zero Movement

Coca-Cola Zero Movement

Coca-Cola Zero Movement är den första smaken i The-Coca Cola Companys Creations-serie som officiellt kommer till Sverige. Burken är lika liten som en energidrycksburk, 250 ml, och har norsk text.

Som erfarna läsare vet så har Sockerbiten svårt för sötningsmedel och det är ingen skillnad denna gång. Men som alltid får ni ett uttalande från en till expert lite längre ned.

Smaken beskrivs som ”transformation-flavored” och är ett samarbete med den spanska artisten Rosalía. Vid upphällning skummar den rejält, som ofta sockerfria varianter gör. Bra att veta är att om ni vill få tag i en fullsockrad version så finns det i USA.

Läsken doftar kokos och vanilj, liknande handkräm, men på ett ganska mysigt sätt. Trots en tydlig smak av aspartam så finns även en framträdande smak av kokos, vanilj och något fruktigt. En exotisk smak som blir tjock och fadd på grund av kokossmaken.

Kokos gör sig normalt sett inte så bra i läsk, men här är det på gränsen till att det fungerar bra. Bismaken av metall och jord är påtaglig för oss som inte kan med sötningsmedel.

Slutligen får vi konstatera att det är underbart att den första läsken i Creations-serien äntligen letat sig till Sverige. Det vore än mer underbart om någon framtida smak är sötad med socker, men det kan vi nog se oss om i stjärnorna efter.

Vad kostar Coca-Cola Zero Movement och var köper jag den?

Pris ca 10 kr.
Inköpsställe: ICA, Hemköp.
Rekommendation: Kanske om du gillar Piña Colada och aspartam.

Betyg 1 av 5 sockerbitar

Pssst! Sockerfritt betyg från tredje part

Läskälskaren Marc Strömberg säger:

Jag antar att detta ska vara en Piña Colada Cola. Kokossmaken är framträdande, och jag tycker mig ana en fruktsmak där inne också. Läsken skummar precis som Zero-läskerna alltid gör. Jag är ett stort fan av kokos i bakverk och indisk mat, men inte i läsk. Detta är ingen favorit för mig. Den är värd att testa, men inte att köpa igen. Betyg 1 av 5.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.