Cuba Cola Lakrits Zero

Cuba Cola Lakrits Zero

Lite oväntat slår Spendrups till med en ny smak på Cuba Cola, nämligen Cuba Cola Lakrits Zero. Tyvärr kommer den bara ut som sockerfri version men den måste ändå testas. Och var inte orolig, eftersom Sockerbiten inte kan med aspartam så har en till recensent konsulterats nedan.

Läsken har en tydlig doft av saltlakrits och lite syrlig cola. När det kommer till smaken handlar det snarare om sötlakrits dock.

Tyvärr har aspartam svårt att samarbeta med lakrits så det blir mycket jord och metall i munnen. Men det som finns där bakom är ganska spännande.

Colasmaken från isglassen Igloo har blandats med svag och söt lakrits och tillsammans blir det en rund smak. Lakritsen blir mer och mer tydlig för varje klunk och det hade nog funkat riktigt bra med socker. Till slut blir det svårt att veta vilket som är aspartam och vilket som är lakrits.

Slutligen bör en stor eloge ges för faktumet att vi här har en massproducerad smaksatt cola från Sveriges och vi ser fram emot nästa smaksättning.

Vad kostar Cuba Cola Lakrits Zero och var köper jag den?

Pris ca 19 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån. Gåva, tack Spendrups!
Rekommendation: Nya smaksättningar av cola från Sverige bör premieras och åtminstone testas en gång.

Betyg 1,5 av 5 sockerbitar.

Pssst! Sockerfritt betyg från tredje part

Läskälskaren Marc Strömberg säger:

För mig överträffar Zerovarianter många gånger sin sockrade variant. Jag föredrar Pepsi Max Lime framför vanlig Pepsi, Zingo Sockerfri framför Original, och Fanta Lemon Zero framför sockrad. Jag älskar syrligheten som kommer fram, och de tätare bubblorna. Cuba Cola är tyvärr ett av undantagen (tillsammans med Coca-Cola) där zerovarianterna smakar betydligt mindre, och tråkigare. Lägg därtill att jag aldrig lyckats bli vän med lakrits. I min positivaste tanke hade detta smakat som en mix av cola och en root beer, där lakritsen inte blir så framträdande. Men med Cuba Cola Zero Lakrits blir det två feltörnar för mig. Lakritsens sämsta sidor kommer in för mycket för mig, och den känns varken frisk eller spännande. Tung, torr och ospännande. Av alla mer oanvända smaker de hade kunnat mixa med (Lingon, mörk choklad, chai, grönt äpple m.fl) så är lakrits bland de sista jag hoppats på. Glad dock att Cuba Cola vill göra något nytt överhuvudtaget, hoppas på fler varianter framöver. Betyg 1 av 5.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.