Coca-Cola Life

Coca-Cola Life

Coca-Cola Life – den gröna läsken

I september 2014 släpper Coca-Cola sin nya ”gröna” läsk, Coca-Cola Life, som innehåller färre kalorier tack vare en sötningsblandning av socker och Stevia. Coca-Cola Life är så ung och oförstörd att Sockerbitens exemplar inte ens har fått någon etikett, vilket bidrar till mystiken ytterligare. Tyvärr vet vi hur smaken förpestas när sötningsmedelsblandningar används, men kan Coca-Cola Life vara undantaget? Efter första klunken kommer svaret. Ridå.

Vi tar det från början. Färgen på Coca-Cola Life är brunröd, inte grön, och dess arom skiljer inte mycket från originalet. Vid upphällning bildas en svag skumkrona, men bubblorna i läsken visar sig ändå vara hårda. Vad som är avgörande för smaken är hur sötman beter sig när Stevia ska gå hand i hand med socker. Tyvärr fallerar allt. Direkt när första droppen träffar tungspetsen känns det att sötningen består av annat än bara socker. Sötman blir ihålig och mörk och fastnar med en underlig bismak i munnen. Coca-Cola Life är både plastig och metallisk i smaken på samma gång och det gör att kolasmaken försvagas nämnvärt. Coca-Cola Life känns verkligen som en ”light”-produkt. Den lilla kolasmak som träder fram är nötig och fin men tyvärr slås den ned av alla bismaker, bland annat känns det ibland som när man tuggade på stensöta i skogen som barn. Lite farligt, jordigt och beskt. Dessutom sitter eftersmaken av sötningsmedel i så länge att bosättningar på Mars lär vara aktuellt innan den dunstar från tungan. Dessvärre är Coca-Cola Life knappt drickbar och befinner sig ljusår ifrån det underbara originalet, speciellt mexikansk Coca-Cola. Coca-Cola Life har tyvärr alla nackdelar från ”light”-läsk och inga fördelar hämtade från originalet. Men gillar du Coca-Cola Zero och liknande lär även Coca-Cola Life gå hem. Men då får du lite socker på köpet.

Uppdatering: Sockerbiten har nu provat ett butiksexemplar på burk av Coca-Cola Life och tyvärr blev det inte mycket bättre än förhandsexemplaret på plastflaska. Bismaken av sötningsmedel finns fortfarande där och man vill tyvärr allra helst bara spotta ut hela klunken av Coca-Cola Life och snabbt ersätta den med en munfull av Coca-Cola Vanilla. Men den gröna burken är snygg och ett skönt avsteg från allt det röda vi är vana vid att se. Den lyser upp butikerna.

Pris ca 8 kr.
Inköpsställe; MatHem.se.
Rekommendation: Undvik.

Betyg 1 av 5 sockerbitar.

 

Coca-Cola Life

Förhandsexemplaret av Coca-Cola Life utan etikett.

Sockerbiten och Coca-Cola Life

Tack vare innehållet av riktigt socker recenserar Sockerbiten Coca-Cola Life, till skillnad från dess syskon Coca-Cola Zero och Coca-Cola Light. Just denna recension är baserad på ett förhandsexemplar, en kort sammanfattning av skillnaden mot butiksexemplar finns ovan.

Uppdatering 2: Finns nu ute i butik för de modiga som vill prova Coca-Cola Life!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.