Coca-Cola Vanilla

Coca Cola Vanilla

Vanilla Coke (Coca-Cola Vanilla) är tillbaka!

ÄNTLIGEN. Efter att endast ha funnits på importhyllan i ca 10 år är Coca-Cola Vanilla åter i svensk produktion. Men kommer den då leva upp till alla goda minnen? Burkens nya utseende är inte lika lockande som den en gång var, men det spelar mindre roll då innehållet är fantastiskt. Aromen som stiger upp ur en nypoppad burk innefattar toner av vaniljsocker och karamell. Vätskans färg är aningens svagare än standardcolans.

Som med all svensk läsk gäller regeln att kolsyrenivån är uppskruvad till max och man gör rätt i att låta läsken vila lite i glaset innan intag. Vidare är smaken ljuvlig, som en Coca Cola på steroider vad gäller sötma och lenhet. Varje droppe av Coca-Cola Vanilla finner sig tillrätta i både mun och strupe och den lena sötman gör underverk på tungan. Man känner tydliga drag av vanilj som ligger som ett tunt skimmer över kolasmaken och förhöjer upplevelsen till max.

En lite udda bismak av kemikalier framträder ibland, precis när man svalt en klunk. Eftersmaken har små drag av sötningsmedel, till skillnad från originalet som inte lider av något sådant. Sammanfattingsvis – ÄNTLIGEN, bunkra upp nu! Eller prova syskonet Coca-Cola Cherry.

Vad kostar Coca-Cola Vanilla och var köper jag den?

Pris ca 4 kr.
Inköpsställe; EGs Fyndmarknad Botkyrka. Eller MatHem.se nu! Köp hos Webhallen.
Rekommendation: Köp ett flak!

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Ny design på burken till Coca Cola Vanilla

Uppdatering: Ny design på burken till Coca-Cola Vanilla hittad i det vilda april 2015. Köp!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.