Coca-Cola Cherry

Coca-Cola Cherry

Den svenska utgåvan av Coca-Cola Cherry ryms i en intetsägande burk och dess doft är till ena delen klorerad pool och andra delen cola blandat med tvål. Sammantaget gör detta att första intrycket är som förväntat. Men efter första klunken som har en mörk, skarp och besk körsbärssmak förändras allt. Man måste helt enkelt ge denna rackarblandning en chans.

Den vinröda färgtonen ackompanjerar läskens supersöta smak likt en trumpettrio. Smaken växer och blir till något smörkolaaktigt utan det där underligt speciella den amerikanska varianten lider av. Kanske är Coca-Cola Cherry en fegisvariant för den ej ännu mogna svenska körsbärspubliken. Eftersmaken är behaglig men har sin beskärda del av sötningsmedelsbismak. Missa inte syskonet Coca-Cola Vanilla.

Vad kostar Coca-Cola Cherry och var köper jag den?

Pris ca 10 kr.
Inköpsställe; Hemköp Huddinge centrum. Eller MatHem.se

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.