Pepsi Soda Shop

Pepsi Soda Shop

Pepsi Soda Shop består av två amerikanska retro-smaker sötade med rörsocker som kommer att släppas i en begränsad upplaga. De ska fira 50års-jubileet av Grease och Doja Cat har gjort en cover på ”You’re the one I want” till släppet.

Men inget av det där spelar egentligen någon roll. Allt vi vill veta är ju hur de smakar? Burkarna är ju i alla fall fantastiskt fina.

Pepsi Soda Shop Black Cherry Cola

Cherry Cola är ju en klassisk och underbar smakkombination, men här blir det lite annorlunda faktiskt. Den nästan vinröda läsken doftar syrligt körsbär och inte alls lika mycket mandelmassa som man är van vid.

Kolsyran är oväntat vass och snabbt framträder en frisk smak av körsbär. Även i smaken saknas mandelmassan. En sliskigt skön fruktighet och sötma ger en känsla av gelégodis.

Colasmaken kommer verkligen i skymundan vilket är lite synd. Smaken är ändå väl avstämd trots den mörka sötman som hänger kvar länge. Efteråt rapar man fruktiga rapar.

Betyg 4 av 5.

Pepsi Soda Shop Cream Soda Cola

Den här varianten är ljus och blek i färgen, nästan som vi är vana vid att se hos Black Orange-läsk. En tydlig doft av cream soda stiger upp ur glaset.

Smaken påminner om lätt syrlig vaniljglass med lite cola. Nästan som en float. En fruktig vaniljsmak ackompanjeras av en tung sötma av sirap.

Även här försvinner colasmaken och istället blir det till en fruktig och frisk cream soda. Kolsyran är svag vilket ger en rund smak men den kan nästan bli lite fadd emellanåt.

Betyg 3,5 av 5.

Vad kostar Pepsi Soda Shop och var köper jag dem?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: GB Gifts. Förhoppningsvis hos Coopers Candy inom kort.
Rekommendation: Förvänta dig inte mycket colasmak, men njut av retrokänslan.

Betyg 3,75 av 5 sockerbitar.

Pepsi Soda Shop Cream Soda Cola

Pepsi Soda Shop Cream Soda Cola

Pepsi Soda Shop Black Cherry Cola

Pepsi Soda Shop Black Cherry Cola

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.