Coca-Cola Cinnamon

Coca-Cola Cinnamon

I USA och Norge(!) finns Coca-Cola Cinnamon med socker och inte bara som Coca-Cola Zero Cinnamon som här i Sverige. Självklart har Sockerbiten importerat en från varje land för att se hur det funkar med kanel och socker. Tyvärr lär det inte vara lika starkt och gott som Pepsi Fire var.

Läsken doftar rejält av kanel, det påminner nästan om amerikanska kaneltuggummin. Aromen av söt cola går hand i hand med kanelen så att det nästan antar formen, eller doften, av äppelpaj. Det blir i alla fall en härlig och mysig doft.

Smaken bjuder tyvärr inte på något hetta, vilket inte heller Coca-Cola Zero Cinnamon gör. Det är synd och hade behövts för att ta denna goda smak till full pott. Istället framträder en ton av badhus. Men framförallt smakar det söt och god cola, kryddad med lite kanel. Som ett bakverk.

Det krävs några klunkar för kanelen att hitta fram men när den väl gör det blir det angenämt. Smakerna funkar bra ihop när sötman bygger på socker. Nåja, majssirap i detta fall.

Upplevelsen är dock som en berg-och-dalbana. Vissa klunkar smakar mycket och andra känns ihåliga och svaga. Som att smaken flyter ut ibland.

Sammantaget är Coca-Cola Cinnamon med socker riktigt julig och mysig. Det är svårt att förstå varför bara Norge förärades med den och inte Sverige.

Vad kostar Coca-Cola Cinnamon och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: eBay. Norge, tack Consumings.
Rekommendation: Får du tag i den med socker, köp!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

NOrsk Coca-Cola Cinnamon

Så ser den norska varianten med socker ut. Wow! Grattis grannar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.