Pepsi Fire

Pepsi Fire

Pepsi Fire är senaste nytt i Amerikat och som en lyckans ost har jag fått en flaska att prova. Det är ingen liten flaska heller. Nästan 600 milliliter av glödande och bärnstensfärgad dryck. Den är i alla fall ljusare och rödare än en vanlig Pepsi.

Pepsi Fire ska smaka kanel och det märks direkt på doften. Läsken doftar som kanelgodis, ett sött sådant. Det ska visa sig att namnet kommer till sin rätt i eftersmaken när det bränner ordentligt av kanelens hetta. Inte sådär obekvämt som ingefära, utan ganska skönt och länge.

Sötman blir underbart kryddig av kanelen och kolasmaken kompletteras oväntat fint. Jag som hade trott att Pepsi Fire skulle smaka ungefär som sådant där oaptitligt kanelgodis. Mest är läsken pepprig och efter några klunkar känner halsen av det.

Emellanåt känns Pepsi Fire fruktig och fräsch, och emellanåt het och sockersöt. En oväntat rolig smakkombination. Summa summarum; det är dags att kanelen tar ned ingefäran från dess höga hästar.

Update 13/11-17: Nytt högre betyg då Pepsi Fire är helt fantastisk på burk.

Vad kostar Pepsi Fire och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Gåva, tack Usagodis! Köp hos usagodis.se under sommaren, då på burk. Håll utkik!
Rekommendation: Skippa ingefäran och satsa allt på kanelen!

Betyg 5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.