Ballerina Salt Vanilj

Ballerina Salt Vanilj

Ballerina Salt Vanilj är senaste nytt från Göteborgs Kex som faktiskt funnits i butikerna i några veckor redan. Det är onekligen en ny och spännande smak som ska bli rolig att testa. Sockerbiten brukar gillar när salt lyfter sötma.

Båda kexen smakar choklad men det undre tar över med sin mörka ton av kakao. Det påminner ganska mycket om kexen i Oreo som också är torra och krispiga.

Fyllningen är kritvit och bjuder på mycket smör och väldigt lite salt. Den lätta smaken av vanilj förhöjs dock ibland av en svag sälta. Även sötman blir bättre av saltet och kombinationen med den lätt bittra chokladen blir fin.

Det här är en ganska vuxen Ballerinakaka som mest bjuder på smör och kakao men ändå är god. Salthalten hade gärna fått vara ännu högre, även om den påminner om sin existens i eftersmaken.

Vad kostar Ballerina Salt Vanilj och var köper jag dem?

Pris 25 kr.
Inköpsställe: Bl.a. Coopers Candy, Klippkungen och Partykungen.
Rekommendation: Bara den nya roliga salt-varianten räcker som en anledning att prova.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Ballerina med Salt Vanilj smak

Två olika sorters chokladkex med en kritvit fyllning.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.