KitKat Zebra

KitKat Zebra

KitKat Zebra är en av få nya versioner av KitKat som officiellt kommer till Sverige. De roligare smakerna hittar vi oftast utomlands dock. Det här är en liten och lätt godis som bjuder på både mörk och vit choklad.

Den melerade chokladen ser verkligen inte ut som en zebra, istället påminner det om batik eller en kaffe latte (här kan man ana att Sockerbiten inte är någon kaffedrickare).

Chokladen doftar friskt av mörk choklad med inslag av syrliga bär. I mitten hittar vi torra och krispiga kex som inte tillför särskilt mycket smak. Istället är det chokladen som tar plats.

Den vita chokladen kommer i skymundan men ibland bjuder den på rejäl sötma och lite vanilj. Den mörka chokladen å andra sidan tar för sig. Här märker vi en tydlig smak av kakao, kaffe och lite syra från druva. Balansen är nog fördelad cirka 80/20 till den mörka chokladens fördel. Även i eftersmaken är det mörk choklad som biter sig fast.

Vad kostar KitKat Zebra och var köper jag den?

Pris ca 12 kr.
Inköpsställe: Candify.se, Klippkungen, Coopers Candy, Partykungen m.fl.
Rekommendation: Säger du officiellt att du gillar mörk choklad men älskar vit choklad i smyg? Ja då kan detta vara något för dig. 

Betyg 2,5 av 5 sockerbitar.

KitKat som Zebra

Den är bra stilig, men ser den verkligen ut som en Zebra?

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.