Marabou Brownie Kokos & Kaffe

Marabou Brownie Kokos & Kaffe

Marabou Brownie Kokos & Kaffe är den andra smaken som kommer ur Marabous tävling där svenska folket fick hitta på smaker under senare delen av 2020. Tyvärr är det bara brownie som lockar Sockerbiten, men självklart ska den testas. Ett roligare namn kanske kunde vara kafferep eller fikastund.

En distinkt arom av kaffe sipprar ur förpackningen vilket gör att det känns som billigare choklad. Typ ischoklad eller som smeten till chokladbollar. Det finns inget yttre attribut som avslöjar innehållet.

Vid första rutan märks direkt smulorna av kokos som knastrar i tänderna och är det sista som blir kvar i munnen när resten smält bort. Kaffesmaken är ganska svag och alltsammans påminner om en chokladboll från lokala kondiset som i sin tur kommer från Delicato. Om än med brännande stark sötma.

Bitarna av brownie verkar ganska snålt fördelade och smaken försvinner bland allt det andra. Lite krämig konsistens och smörighet skänker de i alla fall. Besvikelsen över att brownien inte gör mer väsen över sig växer för varje bit.

Av någon anledning gör kokosen att chokladkakan påminner lite om Fazer Wienernougat, men det är nog mest konsistensmässigt. Summa summarum är det här en ganska slätstruken smak, men älskar du kaffe och kokos ska du nog bli nöjd.

Vad kostar Marabou Brownie Kokos & Kaffe och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Godis247.se. Vecka 19 till butiker i Sverige, som Coopers Candy, Klippkungen, Partykungen m.fl.
Rekommendation: Är det bästa du vet en slät kopp kaffe till en chokladboll? Du får du allt i ett här.

Betyg 2,5 av 5 sockerbitar.

Marabou Brownie Kokos & Kaffe Fredrika's Edition

Det är nästan svårt att se brownien och kokosen i Fredrikas chokladkaka.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.