Marabou Fudge & Havssalt

Marabou Fudge & Havssalt

Första Marabounyheten 2017 är Marabou Fudge & Havssalt

Marabou Fudge & Havssalt innehåller i alla fall två lovande komponenter för en riktigt god nyhet. Fudgen i jubileumskakan Marabou Happy Birthday! var riktigt god och salt brukar ju förhöja det mesta. Förhoppningarna på Marabou Fudge & Havssalt är med andra ord högt ställda. I väntan på en chokladkaka från Marabou med jordnötssmör kanske denna kan duga? Vi provar!

Marabou Fudge & Havssalt avslöjar ingenting visuellt på ovansidan, men undertill kan man ana kuber av fudge som sticker ut. Doften avslöjar inget extra heller, här är det fet och söt mjölkchoklad som är i fokus. Fingrarna blir snabbt kletiga av fet choklad som smälter snabbt och gör fingertopparna sträva. Ingen fingeravtrycksläsare i världen klarar nog av att låsa upp en smartphone efter att ha fingrat på Marabou Fudge & Havssalt.

Smaken då? Denna chokladkaka är söt. Söt så in i bomben, det är en sak som är säker. Som vanligt är mjölkchokladen enormt söt och fet. Tillsammans med sockrig fudge och små stänk av salt blir det extra allt när det gäller sötma.

Fudgen är lite grynig och har en annan konsistens än chokladen, vilket är trevligt. Den smakar lite kola och tillsammans med saltet som framträder i slutet av varje tugga blir det angenämt. Stort plus att Marabou inte snålat med fudgen. Marabou Fudge & Havssalt hade gärna fått ha ännu mer salt dock. I alla fall mer jämnt utspritt i kakan.

Trots den halsbrännande sötman är det svårt att inte gilla Marabou Fudge & Havssalt. Fudgen är fin och saltet sätter pricken över i och skapar en smarrig kolasmak. Framförallt sitter eftersmaken kvar länge. Det räcker att äta några rutor så är man sockermätt för resten av månaden. Sen att smaken inte är särskilt nyskapande får vi förbise.

Vad kostar Marabou Fudge & Havssalt och var köper jag den?

Pris 23 kr (30 kr på Hemmakväll!)
Inköpsställe: Hemmakväll. Vecka 7 (13 februari) i alla andra butiker, som MatHem.se. Klippkungen.
Rekommendation: Gillar du sött med ännu mer sött och lite salt, slå till.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka

Marabou Fudge & Havssalt innehåller kuber av fudge. Saltet kan man inte se med bara ögat.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.