Marabou Havssalt

Marabou Havssalt

Marabou Havssalt finns just nu exklusivt hos Hemmakväll till dyr penning, men det är bara att köpa när det handlar om nyheter av den här kalibern. Speciellt när favoriten havssalt är inblandad. Hela 0,3 % havssalt har vi att se fram emot i denna chokladkaka.

Visuellt och aromatiskt avslöjar inte chokladkakan någonting. Första sekunderna smakar det även som vanlig mjölkchoklad från Marabou. Sedan kickar det minimala saltet in och det är mysigt.

Först när cirka 75 % av chokladkakan smält bort framträder små saltkorn som gärna sätter sig i tänderna. Men framförallt förgyller de sötman och skapar vällust. Det är nästan så att en kolasmak bildas emellanåt.

Eftersom chokladkakan är enormt söt och fet så passar lite salt fint. Även om procenthalten gärna hade fått vara lite högre. Troligen har multipla fokusgruppen arbetat fram denna nivå som ska passa den breda massan.

Vi känner igen mycket från Marabou Noblesse Havssalt Crisp och Marabou Fudge & Havssalt, men där de två elementen crisp och fudge har strukits vilket gör att den här chokladkakan inte når upp till riktigt samma nivåer. Den brännande sötman känns i alla fall igenom hela tarmsystemet, nästan.

Vad kostar Marabou Havssalt och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll. Från vecka 8 hos Coopers Candy, Klippkungen och MatHem.
Rekommendation: Våga salta!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Marabou med Havssalt

Det finns även salt i chokladkakan. Här syns extra salt för att illustrera detta faktum. Bra va!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.