Dumle Fudge

Dumle Fudge

Dumle Fudge är en Dumle utan det sega kärnan. Istället är den fylld med len fudge. Doften är dessutom likadan som hos originalet, med inslag av choklad och kola.

Ytterst finns även samma goda och tunna mjölkchoklad vi är vana vid hos Dumle, som smälter snabbt på tungan och exponerar fyllningen.

Fudgen känns först lite seg men den blir snabbt mjuk och fin. Den smöriga kolasmaken är riktigt bra och konsistensen har inte alls samma tendens att fastna i tänderna som hos originalet. Fudgen överraskar faktiskt och är mycket lenare och härligare än sådana där gryniga fudgebitar från lösvikten.

Även om det saknas lite sälta och smörighet är det svårt att sluta äta ur lådan. Chokladen och kolan flyter ihop bättre än i originalet, men det saknas ändå lite av det där riktiga trycket i kolasmaken.

Vad kostar Dumle Fudge och var köper jag dem?

Pris ca 52 kr.
Inköpsställe: Delitea. Även hos Coopers Candy. Fr o m idag i lösvikten hos Hemmakväll. Fyndpris hos Matsmart just nu!
Rekommendation: Ett självklart köp. 

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Dumle med Fudge

Så ser en Dumle fylld med fudge ut. Gott va?

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.