Dumle Caramel Cranberry

Dumle Caramel Cranberry

Säsongens smak på, i grunden underbara Dumle, är till julen 2019 den oväntade Dumle Caramel Cranberry. Det ska bli spännande att se vad tranbäret kan bidra med, Dumle Totally Bananas var ju fantastisk. Resultatet ska även här visa sig vara succé. Vi ska gå igenom detaljerna.

Doften avslöjar inget, bara söt choklad och lite kola i tonerna. Som vanligt är Dumlen underbart seg och har ett tunt lager av ljuvlig choklad. Fet och söt smälter den fort på tungan och exponerar den rejäla kärnan av len och seg kola. Trots att tänderna får sig en törn av all kola som fastnar överallt, är det värt besväret.

Det fruktiga och lite syrliga tranbäret går riktigt fint ihop med den oerhört söta kolan. Som blåbärs- och lingonsylt eller drottningsylt med extra syra. Det smakar säkert tranbär, men det är så sällan man kommer i kontakt med dem så Sockerbiten kan inte säkerställa dess autenticitet till 100 procent. Gott är det i alla fall.

En lätt känsla av glass framträder och det verkar nästan som att kolan har lite extra vaniljsocker i sig. Dumle Caramel Cranberry är så nära perfektion man kan komma.

Vad kostar Dumle Caramel Cranberry och var köper jag dem?

Pris ca 25 kr
Inköpsställe: MatHem.se. Kolla även Coopers Candy, Klippkungen och Partykungen.
Rekommendation: Tveka inte, köp minst en påse. Nu!

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Dumle taste of pralin

Mycket kolafyllning och ett tunt lager underbar choklad!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.