Ballerina Bites Salty Caramel

Ballerina Bites Salty Caramel

Ballerina Bites Salty Caramel följer trenden med salt karamell men lyckas inte riktigt hela vägen. Sockerbiten skall försöka förklara varför.

Chokladbitarna doftar sött av choklad och lite lätt av Dumleklubba med dess inslag av kola. Tyvärr ser inte riktigt fyllningen i Ballerina Bites Salty Caramel ut som på bilden. Istället är massan beigebrun och flyter samman med kexet. Kexet är i sin tur mycket luftigt och sprött vilket gör Ballerina Bites Salty Caramel till riktiga flugviktare. Desto bättre är det för konsistensen. Krispigt möter krämigt möter smörigt.

Chokladlagret är tunt och smakar lite plastig mjölkchoklad och kaffe. Sötman är det dock inget fel på även om en lustig bismak framträder emellanåt. Fyllningen är krämig och smakar onekligen karamell. Tyvärr lyser saltet med sin frånvaro. Bara i väl utvalda tuggor tittar saltet fram och suktar tungan. Men mer än så blir det aldrig i Ballerina Bites Salty Caramel. Det är ett gott försök men det räcker inte hela vägen, även om kakorna smälter samman till en skön deg i munnen. Ballerina Bites Strawberry med sin syra är bättre.

Vad kostar Ballerina Bites Salty Caramel och var köper jag dem?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Välj annan smak på dina bites.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Kex

Ladda upp med ett lass av Ballerina Bites Salty Caramel.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.