Nygårda Lagrad Julmust Ekfat

Nygårda ekfat flaska

Spendrups har i år gett Nygårdas julmust nya vackra etiketter och Nygårda Lagrad Julmust Ekfat är inget undantag. Av de tre lagrade julmustarna från Nygårda är denna som lagrats på ekfat den must som lagrats kortast tid, bara två månader. Något som avspeglas i smaken. Eller snarare inte avspeglas, då det är svårt att hitta något som sticker ut jämfört med en reguljär julmust. Där spelar ännu långlagrad julmust på rom- eller bourbonfat i en egen liga.

Nygårda Lagrad Julmust Ekfat är mörk som natten och skummar härligt i glaset. En mustig arom med nötiga inslag frigörs omgående. Läsken smakar lätt syrligt med klassisk julmustkryddning samt inslag av öl. Sötman är svag men god och bjuder både på honung och kaffe i tonerna. Måhända att vissa klunkar av Nygårda Lagrad Julmust Ekfat också har inslag av skogsbär.

Detta är en julmust som smakar så som man förväntar sig av en julmust, varken mer eller mindre. Nu ställer vi allt hopp till nya Nygårda Lagrad Julmust Calvadosfat som recenseras inom kort. Men som sagt stort plus för den nya fina designen på etiketterna.

Vad kostar Nygårda Lagrad Julmust Ekfat och var köper jag den?

Pris ca 13 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Satsa på de tyngre grejerna som lagrats längre.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.