Nygårda Lagrad Julmust Calvadosfat

Nygårda Lagrad Julmust Calvadosfat

Så var det dags. Årets nya smak på lagrad julmust från Nygårda är här, nämligen Nygårda Lagrad Julmust Calvadosfat. Både Nygårda Lagrad Julmust Romfat och Nygårda Lagrad Julmust Bourbonfat var ju riktigt smaskiga, så förväntningarna är höga.

Julmusten är kompakt mörk och skummar oerhört friskt. Skummet som bildas går nästan att ta tuggor av och gör upplevelsen mjuk. Även kolsyran som finns kvar i läsken är mjuk och behaglig.

Nygårda Lagrad Julmust Calvadosfat doftar svagdricka, öl och must med en sprillig syra. Smaken är fruktig av päron med inslag av sprit, ungefär som en punschrulle. En brunstig sötma med starka toner av björk och mörk sirap bjuder tungan på en omgång. Sammantaget skapas en rund, mjuk och angenäm smak av julmust med inslag av arrak. Dessutom finns toner av matbröd och öl som bakas av ordentligt i munnen.

Även om Nygårda Lagrad Julmust Calvadosfat är ganska tam och vänlig i smaken så är det en julmust som sticker ut. Dessutom har ju flaskan fått ett behövligt och vackert lyft vad gäller etiketten.

Vad kostar Nygårda Lagrad Julmust Calvadosfat och var köper jag den?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: Systembolaget.
Rekommendation: Kul i jul!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.