KitKat Chunky Salted Caramel Fudge

KitKat Chunky Salted Caramel Fudge

Än har inte trenden med salt karamell avtagit helt, men kanske är KitKat Chunky Salted Caramel Fudge sist på tåget nu när slutstationen närmar sig.

Här har dock ordet fudge lagts till, vilket ökar suget för chokladbiten ännu mer. Ska det vara segt om det är fudge? Vi får se.

KitKat Chunky Salted Caramel Fudge doftar mjölkchoklad och gammaldags kola. Ett tjockt lager av enormt söt mjölkchoklad tar hand om den mesta smaken, men där inne finns någonting. Någonting mycket gott.

I varje tugga går det att förnimma en ton av smörkola som smeker smaklökarna. Fyllningen med salt karamell-fudge känns ganska rinnande och tunn men smaken är ljuvlig, när den hittar ut. En smak av lätt saltad hemkokt kola förgyller KitKat Chunky Salted Caramel Fudge.

De torra kexen bjuder på krisp och kombinationen med kola är fin. Sötman är brännande stark vilket din hals kommer få känna på. Även om den salta karamellen smakar mer smörkola än salt dito så är KitKat Chunky Salted Caramel Fudge riktigt god. Fyllningen hade dock mått bra av att få ta mer av kexets plats.

Vad kostar KitKat Chunky Salted Caramel Fudge och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy
Rekommendation: Salta fakturan och köp fler än du bör.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Kitkat

Det går nästan att ana den salta karamellen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Cw

  Du uppskattar ju chokladbitar med inslag av viss sälta, så jag överraskades inte av att denna föll dig i smaken. Smakkombinationen känns träffsäker och aptitlig. Lättätlig och inte krystad eller skum, trots att vi redan sett så mycket – både av KitKat (på internationella marknaden) och konkurrenterna gällande smakkombinationer.

 • Ari

  Jag är ett grymt stort fan av Kitkat, men kag är inte (!!!) ett fan av salt och sött. Dock var tvungen att testa bara för att och måste bara säga att denna kitkat är något av det absolut bästa jag har ätit, vilket jag aldrig trodde att jag skulle säga. More than pleasantly surprised – mitt nya addiction!
  Finns även att löpa i utvalda Ica-butiker, för de som är intresserade. Ica Maxi i Linköping är min drogleverantör :P

  • Kul, både att du hittade den på Ica och att den var god :)

 • Tomas Walther

  Kitkat är inte en av mina favoriter men den här var riktigt god.