Hemglass Delicatobollsglass

Hemglass Delicatobollsglass

Hemglass Delicatobollsglass är ett samarbete mellan Hemglass och Delicato. Redan år 2013 gjordes ett liknande samarbete, då mellan Delicato och Triumfglass vilket resulterade i en Delicatobollsglass på burk. Tio år senare får vi glassen på pinne, närmare bestämt 8 stycken i en förpackning.

Glasspinnen doftar verkligen som en Delicatoboll, med inslag av mörk choklad och kokos. De frysta flagorna av kokos ramlar lätt av och blir lite sega i konsistensen. Det tunna lagret av mörk choklad smakar mycket kakao och blir nästan lite bittert.

Glassbasen smakar svagt av choklad och kaffe. Konsistensen är både isig och lite seg. Sötman är ganska låg vilket resulterar i en ganska vuxen smak.

Det mest intressanta är såklart fyllningen, själva kärnan. Den är ganska liten och tar slut innan ens halva glassen är uppäten, vilket känns snålt. Smaken påminner om glasyren på Kärleksmums. Söt, smörig och med smak av kakao.

Genomgående är det svaga smaker på allt, även om det är lätt att känna igen både utseende, doft och smak från originalförlagan.

Vad kostar Hemglass Delicatobollsglass och var köper jag dem?

Pris 159 kr för 8 st.
Inköpsställe: Hemglassbilen
Rekommendation: Sikta på originalbollen istället.

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Hemglass version av Delicatobollsglass

Så ser fyllningen ut i Hemglass pinnglassversion av Delicatobollsglassen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.