Häagen-Dazs Peanut Butter Crunch

Häagen-Dazs Peanut Butter Crunch

Häagen-Dazs hänger äntligen på jordnötssmörstrenden med nya Häagen-Dazs Peanut Butter Crunch, vilken det ska bli ett nöje att testa.

Förpackningen är stilren och andas lyx. Fortsätt att andas efter att locket flugit av så kommer du känna en tjock och mysig arom av nötter och jordnötssmör. Lovande, helt klart.

Den beigea glassbasen kompletteras av en snygg virvel av jordnötssmör och kanderade nötter som är ganska svårt att skopa upp då virveln fortfarande är ganska hård när glassen fått smälta lite. Men vad gör väl det, starka muskler får du på köpet.

Glassbasen är gräddig och god med en skön len konsistens och bra sötma och jordnötssmak. Virveln av jordnötssmör är som namnet antyder, smörig. Även fet och lite salt. Jordnötssmöret hade dock gärna fått vara ännu saltare och sötare, lite mer tryck i smaken helt enkelt.

I Häagen-Dazs Peanut Butter Crunch finns det även ganska rikligt med stora bitar av kanderade nötter som är riktigt goda med en krispig sockrig yta och en nötig kärna. Kanske är de lite för stora och för många dock. Jordnötssmöret hade gärna fått ha övertaget i Häagen-Dazs Peanut Butter Crunch.

Sammantaget är dock detta en riktigt, riktigt god glass. Speciellt skoporna med mycket virvel och glass och bara lite kompletterande nötter. Det blir en fantastiskt god kombination av smaker och konsistenser.

Vad kostar Häagen-Dazs Peanut Butter Crunch och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: Snart på MatHem.se.
Rekommendation: En no-brainer, köp och njut.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Glass

Här syns virveln i glassbasen i Häagen-Dazs Peanut Butter Crunch.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • e

  kan du inte testa alla proteinglassar 8add, njie och lohilo) och jämföra? :D

  • Tror tyvärr de har sötningsmedel och inte mycket socker? Kanske annars ;)

   • Roger Åman

    Plus att dom är hårda, isiga och smaklösa :D

    Du gav den här glassen i princip samma recension som jag. Det fattas bara lite mer salt, i t.ex jordnötssmöret, för att det ska vara perfekt. Jag la till lite salt på egen hand, då blev det riktigt bra :)

    • Ja mer salt och lite mindre stora nötter så är det full pott!

 • Cw

  Du, nu börjar listan bli allt längre över nyheter jag hoppas få se dig recensera. :) Utöver Pepsi Max Lime, Toms Ferrari Sura så har vi nu också Ahlgrens Bilar Lakritskombi på tur. Har denna stora nyhet lyckats undgå dig?

  • Har sett den men lakrits är ingen favorit så den ligger längre ned på listan ;)

   • Cw

    Mäh, vad är detta :( Tidigare har du ju recenserat träffsäkra nyheter även om de haft lakrits- eller mint-smak. Tycker det är en konstig förändring att avstå från alla nyheter som har en smak som du tror att du personligen inte uppskattar (så att det bara blir produkter du ger högt betyg kvar). Exempelvis Lakritskombi är en typisk produkt som hör hemma på bloggen, anser jag. Du gör förstås som du vill med din blogg, men jag överväger att avfölja ifall alla mint- och lakritsnyheter kommer undvikas. Din personliga smak bör ges till uttryck först i själva recensionen, anser jag, och inte när du väljer vad du ska recensera. Där bör kvalitet och intresse vara vägledande, vilket är det intryck jag fått hittills.

    • Den kommer nog, men har lite andra grejer först som nya BJ glassen etc. Då detta är min hobby och tar mycket tid så måste jag ha någon prio-ordning :)

     Alla tips tas självklart emot med öppna armar!

     • Roger Åman

      Du behöver inte skynda dig med lakritsbilarna, dom är verkligen inte något att hurra för, väldigt tama i smaken och taskig konsistens. Och då älskar jag lakrits i vanliga fall ^^

     • Hehe! Plockar upp dem när jag ser dem.

     • Cw

      Låter bra, tur att du inte blev arg över kommentaren jag skrev tidigare :) Tipsar om fler nyheter jag sett i butiker på sistone: Tyrkisk Peber Megahot (7 Eleven), Reese’s Pieces (ÖoB), Nesquik Choco Maxi (chokladbar på Netto).

     • Tack för tips! Nesquik lät spännande! Undrar om jag har nån Netto nära … Reeses borde jag ha provat, kanske missat skriva nåt om dem.

      Hehe lugnt, fritt fram att följa eller inte ;) Testar på i tempot jag mäktar med.

 • taliz

  Hur är denna jämfört med Ben Jerry Peanut Butter Cup?
  Den har jag provat, gillar bitarna med choklad.
  Tror denna kan vara lite enformig?

  • Spontant känns de ganska olika, då denna har jordnötssmörsrippel och inte cupsen. Båda är riktigt bra. BJs är nog lite sötsliskigare också, mums.