Häagen-Dazs Hazelnut Crunch

Häagen-Dazs Hazelnut Crunch

Häagen-Dazs Hazelnut Crunch har smugits ut i glassboxarna tillsammans med en ny design på burkarna. Smaken låter inte mycket för världen men är överraskande god.

Häagen-Dazs Hazelnut Crunch är beige och avslöjar inte mycket på ytan, förutom den lätta doften av hasselnöt. Eller om aromen mer liknar något godis, typ nötcréme.

Nu går vi ut hårt och drar även en smakliknelse direkt. Häagen-Dazs Hazelnut Crunch smakar som en inverterad 88:an. Med det krispiga och sockriga på insidan och något nötigt som omsluter det hela. De kanderade nötterna är verkligen kanderade. På gränsen till oigenkännlighet. Likt stora brända sockerbollar är de infrysta i glassbasen.

När vi ändå är inne på ämnet, glassbasen är riktigt smaskig. Sötman är perfekt och den gräddiga och sockriga smaken blandas ut med hasselnöt. Nästan så en kolasmak bildas. Överraskande gott är det i alla fall.

Om vi bortser från att nötterna gärna fastnar i tänderna är Häagen-Dazs Hazelnut Crunch en riktig hit. Det har vi sötman samt allt sockerkrisp att tacka för. Även den anonyma nötsmaken.

Vad kostar Häagen-Dazs Hazelnut Crunch och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: Hemköp, Farsta. Snart på MatHem.se.
Rekommendation: Oväntat bra, så det är bara att slå till!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Glassburk

Beige men god.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.