Häagen-Dazs Orange Blossom Bergamot & Black Pepper

Häagen-Dazs Orange Blossom Bergamot & Black Pepper

Picard finns Häagen-Dazs Orange Blossom Bergamot & Black Pepper så vi får anta att det är en smak för den franska marknaden. Det låter onekligen spännande med svartpeppar i glass.

Glassen doftar apelsinjuice och marmelad, sådan med bitar av skal i. Färgen är oväntat ljus med en tydlig rippel. Glassbasen är gräddig och fin med en god sötma och mycket smak av vanilj och lite sirap. Den är lättsmält på två sätt, både fysiskt och smakmässigt.

Det finns en tjock virvel av en kletig smet som har den smaken glassen utger sig för att smaka. En stark apelsinsmak som är lite besk och bitter, likt apelsinskal, blandas med intressanta inslag av peppar som ibland bränner till i munnen. Citrussmaken har lite känsla av parfym med bra tryck.

På något sätt känns denna glass som en frukost. Som yoghurt och marmelad. Kanske är detta ett försök att göra en vuxen smak, men det är den alldeles för söt för att passera som.

Vad kostar Häagen-Dazs Orange Blossom Bergamot & Black Pepper och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: Picard
Rekommendation: Kärt barn har långt namn. Det gör inte smaken bättre dock. Helt okej att testa.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Glassbunke

Ser ingen svartpeppar dock?!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.