Coca-Cola Lime

Coca-Cola Lime

Coca-Cola är gott, lime är gott, då borde väl Coca-Cola Lime vara fantastisk god? Smaken finns bland annat i Japan, Litauen och Polen så det är nog inte omöjligt att den letar sig hitåt snart. Burken är stilren och framför sitt budskap tydligt. Det är bara att öppna och hälla upp.

Coca-Cola Lime doftar som vilken Coca-Cola som helst men med inslag av citrus. Efter djupa inhaleringar kan det nog dofta lite lime minsann. Sötman är fantastisk som vanligt och i ett blindtest skulle det nog vara svårt att skilja Coca-Cola Lime från en vanlig Coke. En knappt märkbar hint av rivet limeskal och limesaft finns där i djupet.

Det som avslöjar denna läsk är eftersmaken och dess rapar som smakar lite beskt av lime. Kan det vara så att Coca-Cola använt en eller två lime till hela produktionslinjen? Eftersom Coca-Cola i grunden är svingott blir betyget ändå ganska högt för Coca-Cola Lime. Men ska den lanseras i Sverige får ni gärna skörda och pressa några fler limefrukter. Den fanns visst för cirka 10 år sedan och togs ur sortimentet 2007.

Vad kostar Coca-Cola Lime och var köper jag den?

Pris ca 60 kr (Ouch! Vad gör man inte för konsten…)
Inköpsställe: Ebay
Rekommendation: Vänta tills den finns i butik för en tia.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Cw

  Som jag brukar säga – spännande :) Detta är faktiskt en kombo som man tänker kan funka. Vem minns inte Pepsi Twist från mellanstadiet..? :P Lite skralt med nyheter på den svenska marknaden just nu eller, då du tar dig an produkter som inte säljs här (vilket kan vara skoj det med). :)

  • Pepsi twist finns att få tag i lite varstans senaste åren faktiskt :) borde finnas recension här också hehe …

   • Cw

    Vad tycker du om vattendelarna Dr Pepper och Vanilla Coke förresten? Själv är jag stort fan av de två dryckerna.

    • Älskar dem, framförallt vanilla Coke.

     • Cw

      Härligt. Då har vi i alla fall det gemensamt ;) Kanske förstör jag lite genom att nämna att jag föredrar de mer svåråtkomliga zero-varianterna av de bägge dryckerna, då jag hört att de ska vara mindre hälsovådliga ur kalorisynpunkt. Den eventuella smakskillnaden betraktar jag till skillnad från dig som marginell samt underordnad hälsoaspekten i detta fall.

     • Hehe ja det är att häda ;) klarar man av smaken så är det ju toppen, även om jag tycker artificiell sötning är lite läskig på andra sätt än smak

 • Picea abies

  Så en Coke med en skiva lime i vinner likväl?

 • Andersson

  Coca-cola fanns ju med lime i sverige för länge sedan. Tror den kom en sommar 2003 eller 2005