Winner Taco

Winner Taco

En av årets nyheter från GB Glace är en nostalgitripp i form av Winner Taco. Och det är ingen köttfärsglass till fredagsmyset vi talar om, även om formen pekar på det. Winner Taco lanserades först 1998 och var för Sockerbiten en given succé i tonåren och det var nästan så att en tår föll när glassen slets bort ur sortimentet. Men så nu är Winner Taco tillbaka. Kanske är glassen en vinnare ändå.

En taco-formad våffla med vaniljglass och kolasås, täckt med choklad och jordnötter är vad Winner Taco bjuder på. Glassbasen är luftig och kritvit och helt okej som billig vaniljglass. Tyvärr är mängden kolasås inte alls på samma nivå som minnet gör gällande. Den sockriga och sirapsliknande såsen är snålt tilltagen men smakar ganska gott när den möter tungan. Chokladöverdraget är mörkt och beskt med små nötbitar ingjutna. Kombinationen med den söta glassen och det sega och kolasöta kexet blir härlig. Tyvärr ramlar hela bygget lätt ihop och lämnar kladdiga fläckar av Winner Taco i knäet.

Stort plus för konsistensblandningen och den delvis brända sötman i kolasåsen och det sega skalet. Men vad är det som skall vara vinnande? Konceptet? När Winner Taco är uppäten ges inte samma känsla av nostalgi som när förpackningen var oöppnad. En godkänd glass men inte mer.

Vad kostar Winner Taco och var köper jag den?

Pris ca 5 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Prisvärd i storpack, inte annars.

Betyg 3 av 5 sockerbitar. 

glass skuren på mitten

Winner Taco skuren på mitten. Och visst visar sig lite kolasås!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.