Twix Top

Twix Top

Twix Top är en annorlunda variant på Twix som finns ute i Europa. Se det som en tillplattad Twix, ungefär. Bitarna är styckförpackade och de är ganska små kakformade och platta skapelser. Inte väger de mycket heller.

Det ska visa sig att Twix Top mest består av ett mycket torrt kex. Det känns som att torrheten tilltagit eftersom kexet inte är inbakat i choklad hela vägen runt. Istället ligger en platta med kola och choklad överst i mitten. Toppingen bjuder på en sockrig sötma och seg kola och fet choklad. Smakkombinationen känns igen från Twix, men mängden kex gör din mun torr och dammig.

Även om kexet bjuder på lite sälta är övervikten av torr kaka alldeles för stor. Twix Top har dubbla mängden kex än originalet och det är dubbelt så hårt. Därför är det svårt att föreställa sig vad Twix Top ska tillföra i godishyllan. Chokladen är dock god och smälter fort och kolan är söt och fin, men det hjälper inte här.

Vad kostar Twix Top och var köper jag den?

Pris ca 8 kr.
Inköpsställe: eBay.
Rekommendation: Välj originalet.

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka, nästan.

Så platt är den, Twix Top.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
  • Cw

    Vilseledande förpackning. Någon tillstymmelse till seg kola i mitten syns ju inte på själva produkten du skurit upp och visar i genomskärning. Förpackningen (som redovisar att seg kola finns mellan chokladen och kexet) ger dock tydliga Toffee Cups-vibbar. Toffee Cups är för övrigt min klara favoritkaka. Det är verkligen kakvärldens Twix. Perfekt seghet – fint kex med seg kola i mitten och god mjölkchoklad på hela toppen. :)

    • Just det, toffee cups, dessa är som en sämre variant :)

  • Cara Santiago

    Perfect Blog I loved it. Connor Jacket