Twix Top

Twix Top

Twix Top är en annorlunda variant på Twix som finns ute i Europa. Se det som en tillplattad Twix, ungefär. Bitarna är styckförpackade och de är ganska små kakformade och platta skapelser. Inte väger de mycket heller.

Det ska visa sig att Twix Top mest består av ett mycket torrt kex. Det känns som att torrheten tilltagit eftersom kexet inte är inbakat i choklad hela vägen runt. Istället ligger en platta med kola och choklad överst i mitten. Toppingen bjuder på en sockrig sötma och seg kola och fet choklad. Smakkombinationen känns igen från Twix, men mängden kex gör din mun torr och dammig.

Även om kexet bjuder på lite sälta är övervikten av torr kaka alldeles för stor. Twix Top har dubbla mängden kex än originalet och det är dubbelt så hårt. Därför är det svårt att föreställa sig vad Twix Top ska tillföra i godishyllan. Chokladen är dock god och smälter fort och kolan är söt och fin, men det hjälper inte här.

Vad kostar Twix Top och var köper jag den?

Pris ca 8 kr.
Inköpsställe: eBay.
Rekommendation: Välj originalet.

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka, nästan.

Så platt är den, Twix Top.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.