Tutti Frutti Fruity Choco Chewies

Tutti Frutti Fruity Choco Chewies

Kan nya Tutti Frutti Fruity Choco Chewies från Fazer undvika att bli samma katastrof som dess syskon Dumle Snacks Choco Chewies från förra året? Vi får hoppas det.

Påsen är lika liten men här får vi i alla fall två olika former på godisbitarna, även om det faktiskt handlar om fyra olika fruktsmaker. Närmare bestämt passionsfrukt, hallon och citron, kaktus och lime samt citron och vanilj.

Chokladöverdraget är sött och tunt och består av riktigt god mjölkchoklad. Men det ska senare visa sig vara ett litet problem då chokladen tar överhanden mot fruktsmaken.

Kärnan av gelégodis är genomskinlig och skönt seg men fastnar gärna i tänderna. Här märks en stor skillnad mot Dumle Snacks Choco Chewies, som istället var torr och hård.

Fruktsmakerna framträder först när chokladen smält bort och det är tydligt att de två entiteterna har svårt att gå ihop. Det hade behövs mer tryck i fruktsmaken för att det skulle funka rakt igenom. Vissa av frukterna är tydligare och funkar bättre, men det är lite oklart vilka det är dock.

Vad kostar Tutti Frutti Fruity Choco Chewies och var köper jag dem?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Godis247.se
Rekommendation: Lite roliga är de ändå och idéen bör premieras så minst en påse kan vara värt att testa. Men förvänta dig mest chokladsmak.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Tutti Frutti Choco Chewies

Ser ut som små Polly och piller med choklad.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.