Snickers Pecan

Snickers Pecan

Snickers Pecan släpptes endast i några tusen exemplar på nätet i USA i en exklusiv låda med femton Snickers. De sålde slut på mindre än 24 timmar! De kostar nu multum på eBay men som tur är så säljer GB Gifts dem mycket billigare. Oklart hur de lyckas med det. Men Sockerbiten är där och shoppar i alla fall.

Förpackningen är stiligt matt och berättar både om pekannötter från Texas och bär Texas flagga. Tydligen tillverkas de flesta amerikanska Snickers i Texas så därför tillkom denna variant som en hyllning.

Godisbiten doftar söt choklad och lite sirap. Innanför det söta och feta chokladskalet så finns en fyllning som bara består av nötter och kolasås. Inget av den sega nougaten finns kvar. Ändå är denna Snickers fantastiskt seg.

Fyllningen bjuder på en skön smörkolasmak som blandas upp med en ton av pekannöt. Men nötterna smakar inte mycket alls. Istället bjuder de på en mjuk, men krispig konsistens. Tillsammans med kolan bildas en härligt seg upplevelse.

Smakerna är uppdelade i faser, först den söta och feta mjölkchokladen som smälter undan och ger plats åt den oerhört söta och goda kolasåsen. Sist lämnas rester av pekannöt kvar, men de kommer i skymundan smakmässigt. Majssirapsmaken är ganska tydlig, som den ofta är i amerikanskt godis.

Hela godisbiten är tung och massiv och påminner väl närmast om pekannötspaj utan skal. Gott, men inte överraskande gott.

Vad kostar Snickers Pecan och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: GB Gifts. Håll tummarna att Coopers Candy kan få hem den.
Rekommendation: Självklart ska du passa på medan den går att köpa i Europa över huvud taget. Bara ett fåtal finns kvar vid denna recensions pressläggning. 

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Snickers med Pecannötter

Snickers med pecannötter från Texas ser ut såhär. Bara kolasås och nötter i fyllningen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.