Nöt-Crème Kanelbulle

Nöt-Crème Kanelbulle

Nöt-Crème Kanelbulle lanserades redan i april så denna gång får ni leva med att Sockerbiten är lite sen på bollen. Men kanelbullar kan väl ätas året runt?

De blanka chokladbollarna släpper ifrån sig lite doft av något kryddigt som påminner om kanel och kardemumma. När vi tagit oss förbi det lite väl tjocka lagret av choklad exponeras fyllningen och dess arom fullt ut.

Om vi ändå börjar med chokladen så är den, som vi redan känner till, alldeles för svårsmält och smörig. Dessutom är mängdförhållandet mellan fyllning och skal inte optimalt. Mjölkchokladsmaken är helt okej.

Fyllningen är ju det som sätter namnet på dessa bollar. Här är konsistensen grynig och smörig, likt fyllningen i ogräddade kanelbullar. Det smakar mycket socker och kanel. Även lite kardemumma går att förnimma.

På det hela taget är det smörigheten och sötman som blir bestående och det är nog ändå en helt okej godisboll men det finns godare varianter på Nöt-Crème helt klart. Kanelbulle verkar dock bara finnas på lösvikt och inte i påse, än så länge.

Vad kostar Nöt-Crème Kanelbulle och var köper jag dem?

Pris ca 5kr.
Inköpsställe: Hemmakväll eller City Gross. Håll utkik online hos Coopers Candy, Partykungen och Klippkungen.
Rekommendation: Det finns godare bollar och bullar.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Nöt-Crème med smak av Kanelbulle

Så ser fyllningen ut i en Nöt-Crèmekula med smak av kanelbulle.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.