Lion Wild Peanut Sweet & Salty

Lion Wild Peanut Sweet & Salty

Nestlé Lion är normalt överdragen med choklad, så är inte fallet med Wild-serien som finns i olika versioner ute i Europa, bland annat Lion Wild Peanut Sweet & Salty som kommer från Tyskland. Den ser ju hyfsat lockande ut på förpackningen i alla fall.

Godisbitarna väger oerhört lite och ser ut som att de vänts ut och in. Men det är ju helt enkelt så att chokladöverdraget saknas vilket exponerar fyllningen. Dessutom blir det torrt, oerhört torrt.

Lion Wild Peanut doftar verkligen jordnöt, torkad sådan, samt lite sött. Under vita puff-prickar syns den sega och härliga kolasåsen. Vi tar en tugga.

Det dammar nästan i munnen, så torrt är det. De smaklösa rispuffarna blir till stoft som torrlägger munnen vid varje tugga. Dessutom finns ett torrt och smaklöst kex i mitten av godisen.

Kolasåsen är dock underbart seg och god. En klassisk kolasås med brännande sötma helt enkelt. Inte mycket sälta finns det dock, som ju var utlovat i produktnamnet. Jordnötssmaken finns dock på plats och är helt okej.

Detta är verkligen en udda godisbit som Sockerbiten undrar hur den kan ha passerat teststadiet. Chokladen behövs bevisligen för att hålla ihop segheten.

Vad kostar Lion Wild Peanut Sweet & Salty och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: GB Gifts
Rekommendation: Alldeles för torra för att kunna rekommenderas.

Betyg 2,5 av 5 sockerbitar

Lion wild!

Fyllningen på utsidan, så här ser det ut då. Eller snarare med avsaknad av chokladöverdrag kanske de skall beskrivas.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.