Japp Peanut Butter

Japp Peanut Butter

Japp Peanut Butter – Limited Edition från Marabou

Japp Peanut Butter kan vara den mest spännande nyheten från Marabou på många år. Äntligen letar sig jordnötssmöret närmre och närmre chokladkakan. Tyvärr avslöjas det på förpackningen att det inte handlar om riktigt jordnötssmör, men vi förbiser det faktumet.

Japp Peanut Butter doftar söt choklad med inslag av jordnöt, så det är bara att hugga in. Direkt möts man av den härliga segheten och fluffigheten som fyllningen bjuder på. Dock finns en udda konsistens som liknar plast, eller salva. Något som känns ovant mot tungan även om vissa delar påminner om den sträva känslan av jordnötssmör.

Fyllningen har en svag smak av jordnötssmör och innehåller små bitar av hackad jordnöt som inte tillför särskilt mycket. Den söta chokladen och den söta kolan och den söt marängnougatfyllningen smälter samman till en enormt söt massa. Det är ganska svårt att utskilja de olika smakerna, choklad, kola och jordnötssmör. Men, det allra viktigaste saknas, sälta.

Japp Peanut Butter är god, men dessvärre en besvikelse om man förväntar sig något som skall likna Reese’s Peanut Butter Cups eller Marabou Starbar. Likväl är Japp Peanut Butter en bra start, nu ser vi fram emot Marabous chokladkaka fylld med riktigt jordnötssmör.

Vad kostar Japp Peanut Butter och var köper jag den?

Pris ca 9 kr.
InköpsställeMatHem.se
Rekommendation: Sänk förväntningarna innan du tappar hakan.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Choklad skuren

Små bitar av jordnöt kan anas i fyllningen i Japp Peanut Butter.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.