Halloweengodis – 10 tips till Trick or Treat

Hoppa direkt till tipsen

VÀlj rÀtt Halloweengodis

Att fira Halloween blir bara större och större i Sverige. RÀtt var det Àr sÄ stÄr de utklÀdda barnen utanför dörren och vill ha godis för att inte utföra nÄgot bus. DÄ gÀller det att ha skÄlarna fyllda med gott Halloweengodis. Varje Är kommer nya specialutgÄvor av godis till Halloween och ibland nya smaker.

Ofta har Sockerbiten provat de mest populÀra och de recensionerna gÄr att hitta hÀr. Halloween firas den sista oktober varje Är och hÀr ska jag försöka sammanstÀlla tips pÄ bra godis som passar till trick or treat, eller att Àta upp sjÀlv vilken dag som helst. De flesta godisarna Äterkommer varje Är, men vissa kan vara begrÀnsade utgÄvor som bara finns vissa Är.

Olika sorters Halloweengodis

GodisSortPris
Dumle Lurking LiquoriceKola28 kr
Fini Halloween MarshmallowMarshmallow29 kr
Chokladpengar HalloweenChoklad15 kr
Bloody Eyes JellyGelé99 kr
Swizzels Trick or SweetKlubba25 kr

Halloweengodis med omslagspapper

Ett generellt tips Àr att köpa godis som har omslagspapper sÄ att godisskÄlen med Halloweengodis hÄller sig frÀsch nÀr alla hÀnder rotar runt. Om du lÄter barnen vÀlja godis sjÀlva det vill sÀga. Ibland försvinner godiset i rasande takt med den metoden, dÄ Àr det bÀst att sjÀlv dela ut till alla monster och vampyrer.

Storpack av Halloweengodis

Storpack av passande Halloweengodis finns ofta till bra pris, vilket kan vara fördelaktigt om du förvÀntar dig mÄnga besök. Kanske om du bor i ett radhusomrÄde och inte i lÀgenhet med portkod. Blir det över Àr det bara att spara till kommande barnkalas eller lördagsgodis. Det kommer Àven en del lÀsk med Halloween-tema, ett exempel Àr Fanta Dark Mystery Blood Orange.

10 Halloweengodis-tips till Trick or Treat

Dumle Lurking Liquorice

1: Dumle Lurking Liquorice

Till HalloweensÀsongen brukar Dumle Lakrits fÄ en ny förpackning med Halloween-tema. Dumle Àr ett populÀrt godis och varje bit Àr inslagen i papper vilket Àr frÀscht. TÀnk dock pÄ att alla barn inte gillar lakrits.

Dumle Lurking Liquorice kan du köpa hÀr.

LÀs recensionen hÀr.

Trolli Halloween

2: Trolli Halloween Sweet & Sour

Trolli har styckförpackat surt och sött gelégodis, som dessutom har roliga former av döskallar och liknande. Inga fingrar som kletar ned godisskÄlen och barnen blir glada för det kÀnns generöst. Dock Àr kvaliteten pÄ sjÀlva godiset inte den bÀsta.

Trolli Halloween köper du hÀr.

 

Chokladklubbor halloween

3: Halloweenklubbor i choklad

Med smarta chokladklubbor blir inte barnen kladdiga om hÀnderna nÀr de ska Àta dem senare pÄ kvÀllen och det Àr lÀtt att dela ut en var till alla monster som kommer. Dessutom gÄr klubbor alltid hem. Plus för att de Àr billiga, sÄ att mÄnga zombies kan komma förbi.

Chokladklubbor Halloween köper du hÀr eller hÀr.

 

 

Bubs Tomteskallar

4: Bubs Tomteskallar

Okej, det Àr julgodis, men det kan ÀndÄ vara kul med dödsskallar pÄ Halloween som har en rolig smak. Det Àr ju ÀndÄ snart jul, eller hur? Dessutom Àr de mjuka och kladdar inte.

Köp Bubs Tomeskallar hÀr.

LÀs recensionen av Bubs Tomteskallar hÀr.

 

Halloween marshmallows halloweengodis

5: Fini Halloween Marshmallow

Marshmallows med roliga former gÄr ofta hem. Det Àr ett populÀrt godis som de flesta barn tycker om. Glutenfritt och vissa ser ut som pumpor. Kul!

Köp Fini Halloween Marshmallow hÀr.

 

 

 

 

Double dip

6: Double Dip

Okej, det hÀr Àr inte pÄ temat Halloween. Men alla barn borde fÄ minnet av Double Dip, sÄ att man senare i medelÄldern kan minnas tillbaka pÄ en hÀrlig barndom nÀr man doppade en druvsockerstÄng i syrligt pulver och livet lekte.

Köp Double Dip hÀr.

 

 

 

Trick or sweet halloweengodis

7: Swizzels Trick or Sweet

Detta fyndiga namn pÄ en godispÄse bör premieras. InnehÄller kÀnda godisar som Refreshers och Mr. Chew men med Halloween-tema. Given succé.

Köp Swizzels Trick or Sweet hÀr.

 

 

 

 

Chokladpengar halloween

8: Chokladpengar Halloween

Chokladpengar Àr klassikern som inte Àr sÀrskilt god, men som ofta uppskattas pÄ barnkalas. HÀr har de sjÀlvklart Halloween-tema och Àr riktigt billiga i inköp sÄ att hela omrÄdets barn kan fÄ ta del.

Köp Chokladpengar Halloween hÀr.

 

 

 

BLoody eyes jelly halloweengodis

9: Bloody Eyes Jelly

Nu börjar det bli lÀskigt pÄ riktigt. Gelégodis som ser ut som blodiga ögon. Passar bÄde till dekoration och att skrÀmma smÄ monster som kommer och vill ha godis i utbyte mot att inte göra nÄgot bus.

Köp Bloody Eyes Jelly hÀr.

 

 

 

Halloweenchoklad

10: Halloweenchoklad – Dracula & Spöken

Spöken, Dracula, Frankenstein. HÀr Àr chokladfigurerna som blir succé pÄ gatan. Billig choklad men fin inslagning som ger nöje Ät dem som fÄr vÀlja en ur korgen nÀr man plingar pÄ dörren.

Köp Halloweenchoklad – Dracula & Spöken hĂ€r.

 

 

 

 

 

Ännu mer Halloweengodis

Behöver ni Ă€nnu fler tips kan Sockerbiten rekommendera att kika igenom sortimentet med Halloweengodis hos Coopers Candy, Klippkungen, Partykungen och MatHem.se. DĂ€r finns massor att vraka och vĂ€lja emellan. Partykungen som Ă€r en av de butiker som har störst sortiment bjuder dessutom ibland pĂ„ en Partykungen rabattkod hĂ€r hos Sockerbiten. Exempelvis erbjuder de hela 100 kronor rabatt till Halloween 2021. Även en Klippkungen rabattkod eller Matsmart rabattkod kan ni kika efter, de bĂ„da har ocksĂ„ mycket kring Halloween. Lycka till!

FrÄgor och svar

 • NĂ€r infaller Halloween?

  Halloween, eller döda sjÀlars afton, infaller alltid den 31 oktober sÄ veckodag kan variera. Högtiden Àr ursprungligen frÄn Irland, men togs av migranter vidare till USA dÀr det Àr en mycket populÀr högtid. Halloween ska inte förvÀxlas med den svenska högtiden allhelgonadagen, Àven om de infallet ganska nÀra varandra i tid.
 • Hur mycket godis sĂ€ljs under Halloween?

  Halloweenhelgen nĂ€rmar sig pĂ„skhelgen som den högtid dĂ€r vi svenskar Ă€ter som mest godis. Varje Ă„r Ă€ter vi 16 kilo godis per person. UngefĂ€r 12 % av lösviktsförsĂ€ljningen varje Ă„r sker under Halloween. Ökningen frĂ„n en vanlig mĂ„nad ligger pĂ„ 40 % högre försĂ€ljning.
 • Vilket godis sĂ€ljs mest till Halloween?

  I USA Àr godis smaksatt med pumpa mycket populÀrt. Ofta Àr det Pumpkin Pie man försöker efterlikna. I Sverige Àr det lösviktsgodis som Àr mest populÀrt under Halloween.
 • Hur delar vi ut godis under Coronapandemin?

  AnvÀnd bara godis inslaget i papper och lÄt ingen grÀva i skÄlen. AnvÀnd en gripklo, sked eller matlagningspincett för att dela ut godiset. LÄt allra helst bara barn ni redan umgÄs med att plinga pÄ för bus eller godis. HÄll avstÄnd och tÀnk pÄ hÀlsan. Kanske Àr det bÀsta att avvakta tills ett vaccin finns pÄ plats.

KĂ€lla: gp.se.