Daim Lemon

Daim Lemon

Daim Lemon har smugit ut under radarn och verkar just nu bara finnas på Pressbyrån. Enligt vissa sägs den knappt smaka citron, så vi får se vad som döljer sig under skalet.

Den doftar söt choklad och lite konstgjort citronarom, så långt är det lovande. Den tunna mjölkchokladen är söt och underbart god och dess inre består som vanligt av knäckig och hård kola med en fantastisk smak. Kolan är smörig och passar bra till chokladen.

Visst finns en liten ton av citron som gör det där lilla extra. Dock smakar det inte färsk citronsaft eller zest. Istället smakar det som smaksättning med någon sorts citronolja eller liknande, en speciell smak är det onekligen. Lite som om citronen hämtats från en maträtt. Det funkar i alla fall, även om Daim Orange är bättre.

Att bitar av Daim Lemon sitter kvar i tänderna långt efter inmundigande är något vi är vana vid när det gäller Daim.

Vad kostar Daim Lemon och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån. Kolla Coopers Candy och MatHem snart.
Rekommendation: Trots de låga nivåerna av citron borde den testas.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Chokladbit

God knäck-kola!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.