Coca-Cola Clear

Coca-Cola Clear

Efter att ha stått på kylning länge efter en galet kostsam frakt från Japan är det dags att skruva av korken på rariteten Coca-Cola Clear. Tyvärr är detta en lightläsk men vem kan motstå en transparent Coca-Cola? Som en konkurrent till Crystal Pepsi nästan.

Coca-Cola Clear doftar friskt av citrus och som med andra genomskinliga color är det svårt att hitta varken smak eller doft av cola när man väl lagt ögonen på läsken. Sinnena spelar en ett spratt. Eller så är det oklart vad cola ens ska dofta och smaka från första början.

Coca-Cola Clear är vacker med tydliga skarpa bubblor i glaset när läsken hälls upp. Kristallklar är den. Efter första klunken tar besvikelsen överhanden. Även om Sockerbiten visste att det skulle vara äckligt med sötningsmedel är detta på en ny nivå.

Coca-Cola Clear är knappt drickbar då sötningsmedlet tar över all smak och fastnar länge på tungan. Kväljningarna är nära. Den lilla smaken som sipprar fram påminner mest om Sprite. Sprite med vaniljsocker och en lätt colasmak. Resten består bara av jordig metallisk smak. Usch.

150 spänn rakt ned i soptunnan. Sockerbiten borde sparat den obrutna flaskan som ett samlarobjekt men nu kan jag i alla fall varna er läsare.

Vad kostar Coca-Cola Clear och var köper jag den?

Pris ca 150 kr (med Postnords avgifter, moms och tull och frakt)
Inköpsställe: Napa Japan
Rekommendation: Inte värd mer än samlarvärdet.

Betyg 0 av 5 sockerbitar

Update 30/11-18:
Här kan ni spana in när Johan Hedberg (@matgeek) håller med om Sockerbitens recension:

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.