Coca-Cola Clear Lime

Coca-Cola Clear Lime

Coca-Cola Clear Lime är uppföljare till förra årets genomskinliga cola, Coca-Cola Clear, i Japan. Som tur är har Coca-Cola kastat ut sötningsmedlet denna gång till förmån för riktigt socker. Resultatet är slående.

Flaskan är snyggful på ett härligt sätt, menas det att limen tar bort färgen på colan? Det är svårt att tyda vad som står på flaskan men det vi kan konstatera är att kcal-värdet har ökat markant från förra året. Tacka sockret för det.

Doften är syrlig med inslag av citrus och diskmedel samtidigt som en skön och söt arom finns närvarande.

Kolsyrenivån är svag, vilket gör läsken len och lätt att dricka. Att det smakar som en vaniljsockersötad 7 Up gör inte saken sämre. Även smaken är len och fin med en alldeles förträfflig sötma.

Smakar det någon cola då? Det är den stora frågan. Kanske finns lite smält colaisglass där bakom all citrus. Citrusen har dessutom en tydlig karaktär av lime. Läsken har i alla fall en störtskön känsla av barnsligt godis eller glass.

Vad kostar Coca-Cola Clear Lime och var köper jag den?

Pris ca 150 kr
Inköpsställe: EXO-Japan.com (passa på, det är en säsongsprodukt)
Rekommendation: Tusen gånger bättre än Coca-Cola Clear, såklart. Köp medan den finns kvar!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.